Voorlezers en coördinator gezocht

HILLEGOM n WelzijnsKompas start in april in samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland Hillegom, Stichting Zonnige Jeugd, Fonds 1818, Stichting Weeshuis der Doopsgezinden en de J.C. Ruigrok Stichting de VoorleesExpress. Die is er om bij te dragen aan een toekomst zonder taalachterstand.

Iedereen die op zoek is naar leuk en zinvol vrijwilligerswerk kan reageren.

De vrijwilliger gaat twintig weken naar een eigen voorleesgezin in Hillegom.

Dit houdt in dat er één keer per week voorgelezen wordt en daarnaast wordt er gekeken hoe de kinderen thuis meer gestimuleerd kunnen worden in hun taalontwikkeling. WelzijnsKompas Hillegom Lisse is ook op zoek naar een vrijwillige coördinator.

De coördinator begeleidt tijdens een voorleesseizoen een aantal gezinnen en de voorlezers.

Samen met de voorlezers gaat de coördinator ervoor zorgen dat na 20 weken de ouders zelf beter in staat zijn om hun kinderen te stimuleren op het gebied van taal. Geïnteresseerd in deze vrijwillige functie als voorlezer of coördinator?

Voor iedereen die graag bijdraagt aan een toekomst zonder taalachterstand, neem contact op met Carlijn French, c.french@welzijnskompas.nl of 06 - 45162321 voor een kennismakingsgesprek.

Ook als je pas later in het jaar kan starten als voorlezer, maken we graag alvast kennis.


Samen eten in de Bollenstroom

Hillegom n Welzijnskompas, het Raamwerk, Zorgbalans en de Willibrordusparochie organiseren weer een maaltijd in de Bollenstroom.

Omdat het best nog wat winters kan zijn, bereiden de koks chili con carne en daarna gevolgd door een toetje. Met afsluitend een kopje koffie of thee kost dit vijf euro per persoon.

Telefonisch aanmelden kan nog tot en met donderdag 4 april bij Welzijnskompas, 0252-757100 (van 9.00 tot 12.30 uur) of per e-mail naar info@welzijnskompas.nl.

De Bollenstroom is gevestigd aan de Mgr. Van Leeuwenlaan 3 en de gezamenlijke maaltijd staat gepland voor dinsdag 9 april. Aanvang: 18.00 uur.