Afbeelding
Foto: pr.

Buurthuis Salvatori organiseert dialoogtafel

Lisse n In het kader van het Jaar Vol Ontmoeting organiseert Buurthuis Salvatori in samenwerking met WelzijnsKompas een dialoogtafel. Op woensdag 17 april gaan we van 10.00 tot 12.00 uur met elkaar in gesprek over het thema elkaar zien. De dialoogtafel vindt plaats bij Salvatori aan de Wagenstraat 33.

Eenzaamheid is niet leeftijdsgebonden en de oorzaak ervan kan heel verschillend zijn. Veertig procent van de inwoners uit Lisse en Hillegom voelt zich eenzaam. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen voelen zich wel eens eenzaam. Daarom startte WelzijnsKompas een zoektocht naar organisaties en groepen inwoners die een dialoogtafel willen organiseren.

Er is geen medicijn tegen eenzaamheid, maar eenzaamheid bespreekbaar maken is stap één. Je staat niet alleen en anderen staan klaar om een steuntje in de rug te bieden. Iedereen die mee wil praten over eenzaamheid kan bij deze dialoogtafel aanwezig zijn inwoners van Lisse, mensen die vrijwilligerswerk verrichten, medewerkers van organisaties die eenzaamheid signaleren, enzovoort.

Tijdens het Jaar Vol Ontmoeting wordt er een 'festival der ontmoeting' georganiseerd. Er vinden dialoogtafels plaats om eenzaamheid bespreekbaar te maken, mensen te inspireren, handvatten te bieden en meer matches te maken tussen de vraag naar en het aanbod van (sociale) activiteiten. Ook wordt er een magazine verspreid met als thema Elkaar zien en worden er speeddates georganiseerd om een maatje te vinden om bijvoorbeeld samen mee te tuinieren, te sporten, een bakkie te doen, het theater te bezoeken, enzovoort. Aanmelden voor deze dialoogtafel kan door Dionne Scheepmaker, buurtwerker WelzijnsKompas te contacten: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 06-453 315 45. Deelname aan de dialoogtafel is gratis.