Corsovoorzitter Willem Heemskerk vertelde dat er dit jaar drie tribunes langs de route komen te staan en volgend jaar vier. | Foto: Arie in 't Veld
Corsovoorzitter Willem Heemskerk vertelde dat er dit jaar drie tribunes langs de route komen te staan en volgend jaar vier. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

72ste Bloemencorso staat in de startblokken

LISSE n De 72ste editie van het Bloemencorso staat in de startblokken. Dat werd extra aangestipt tijdens een persconferentie die afgelopen woensdag in Keukenhof werd gehouden.

Door Arie in 't Veld

Bij die gelegenheid sprak Bart Siemerink als gastheer van Keukenhof uit een pleitbezorger te zijn van de drie-eenheid bloeiende bollenvelden, Keukenhof en het Bloemencorso. "Als Keukenhof treffen we het wel dit jaar. Je moet af en toe wat geluk hebben, maar dit helpt in elk geval om een perfect visitekaartje af te geven. Mede daardoor loopt het hier goed, want in de afgelopen week hebben we al meer bezoekers ontvangen dan de prognoses aangaven. Reden temeer om uit te kijken naar een topdag als corsodag en we op de tribune aan de Westelijke Randweg, dan tijdelijk Corsoboulevard genoemd, een feestje vieren."

Willem Heemskerk, voorzitter van het Bloemencorso van de Bollenstreek, zei tijdens de persconferentie onder andere dat er rond het corso vele veranderingen hebben plaatsgevonden, hetgeen extra kleur geeft aan het thema 'Changing World'. "Zo hebben we twee nieuwe bestuursleden benoemd. Ook voor de opbouwdagen vanaf 10 april in de Klinkenberghallen in Sassenheim waar vorig jaar zesduizend mensen werden verwelkomd. Met dertien bestuursleden zijn we op oorlogssterkte."

De corsovoorzitter vertelde ook dat er vorig jaar twee tribunes langs de route werden geplaatst, dit jaar drie en volgend jaar vier. Ook het designteam is veranderd en wordt nu gevormd door Jack van der Ende en Erik Pannenborg. Van der Ende uit Maassluis werkte al eerder mee aan het Varend Corso in het Westland en Pannenborg is als floral designer ook internationaal actief. Heemskerk: "Ze zijn in het diepe gesprongen en af en toe bleek het wat erg diep te zijn, maar ze zijn er perfect uitgekomen."

Op 10 april worden de eerste hyacinten voor dit corso gestoken door ICE, de mascotte van korfbalvereniging TOP/SolarCompleet, tezamen met voorzitter Ruud Westerbeek en trainer Jan Niebeek. In de dagen daarna worden rond de opbouw van het corso vele evenementen gehouden en hebben de vrijwilligers inmiddels de handen vol aan het bloemsteken van de achttien praalwagens en vele luxewagens. Met dit keer ook een praalwagen van Specsavers als nieuwe deelnemer. "Specsavers heeft haarfijn aangevoeld hoe we elkaar kunnen versterken. Het corso heeft baat bij een mooi aantal praalwagens en Specsavers creƫert met zijn kleurrijke deelname een unieke kans om hun boodschap bekend te maken bij een miljoenenpubliek," aldus de corsovoorzitter.

Vrijdagavond 12 april gaat het corso feestelijk verlicht rijden. Dit wordt op een verrassende manier in gang gezet door oud-profvoetballer Dirk Kuijt. Heemskerk zei ook nog maar zeven maanden in het corso te zitten en in die tijd van de ene verbazing in de andere gevallen te zijn. "Een ploeg met totaal 1500 vrijwilligers zit zich voor dit corso in, het corso is van economisch en maatschappelijk belang en is het grootste eendaagse evenement van Nederland en nog altijd ambassadeur van het bloembollenvak. En net als voorgaande jaren gaat het allemaal weer lukken."