Groep 5 van de St. Willibrordschool mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.
Groep 5 van de St. Willibrordschool mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Foto: Arie in 't Veld

n Groep 5 van St. Willibrordschool blij met beker scholierenbroei

LISSE n Trots en blij nam groep 5 van juf Iris van de Willibrordschool de scholierenbroeiwisselbeker in ontvangst van de onlangs gehouden Lenteflora. En natuurlijk ook een beker die ze mogen houden. Met een heerlijke traktatie was de verrassing compleet.

Door Arie in 't Veld

Bij de jurering van de collages werd onder andere gekeken of men rekening had gehouden met het thema Delfts Blauw, het aantal ingeleverde potjes en of de kinderen het zelf gemaakt hebben. Dat had groep 5 van de Willibrordschool heel knap gedaan. Twee jaar geleden werd de beker ook gewonnen door deze school. In 2018 stond de wisselbeker op De Klarinet en nu is hij weer terug bij de Willibrord. Dit jaar werd De Reiger uit Lisserbroek nummer twee en De Klarinet nummer drie. Heel spannend was het tijdens de prijsuitreiking, waar de deelnemende scholen voor uitgenodigd waren. De kinderen zaten in spanning welke school de prijs uiteindelijk in ontvangst kon nemen.

De scholierenbroei is een leerzaam en tegelijkertijd een heel leuk onderdeel van de Lenteflora, waarbij de bollenteelt onder de aandacht wordt gebracht bij de jeugd. Dit onderdeel van de Lenteflora wordt gesponsord door het Ondernemersfonds Lisse. Na afloop van de tentoonstelling werden de collages tentoongesteld bij NME de Groene Bol.