Fred van Trigt (links), webdesigner Luuk van Eeden en buurtsportcoach Sandra Boonstra. | Foto: Annemiek Cornelissen
Fred van Trigt (links), webdesigner Luuk van Eeden en buurtsportcoach Sandra Boonstra. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto:

In beweging met een nieuwe site

HILLEGOM n In de raadzaal van het gemeentehuis heeft wethouder Fred van Trigt vorige week met een druk op enterknop op de laptop de nieuwe website www.hillegominbeweging.nl gelanceerd. Dit deed hij samen met de stagiair van Hillegom in beweging, Luuk van Eeden, die de website heeft gemaakt.

Door Annemiek Cornelissen

Buurtsportcoach Sandra Boonstra zei trots te zijn op de website, die duidelijk in beeld brengt wat er gedaan wordt in Hillegom op het gebied van Sport en Bewegen.

"We hadden natuurlijk al flyers, maar het is vandaag de dag veel beter als al die informatie digitaal in beeld wordt gebracht.

Dat wordt nu gedaan door deze website, waar we Luuk van Eeden voor willen bedanken".

Van Trigt sprak over een frisse website, waarbij het goed is gelukt om alle informatie naar buiten te brengen. "Het ziet er mooi uit en overzichtelijk en het was nodig dat een dergelijke website in Hillegom werd gelanceerd. Hierbij heeft de Sport en beweegnota een belangrijke rol gespeeld, waarbij reguliere verenigingen, maar ook aangepaste sporten en activiteiten voor speciale doelgroepen goed in beeld zijn gebracht. Maar ook het masterplan Sport en onderwijs mag niet vergeten worden.

Platform voor sport en bewegen voor alle inwoners

Een flyer is leuk, maar vandaag de dag wordt er meer gegoogeld. Ik hoop dan ook dat de website veel bekendheid gaat krijgen".

Op de website is alles te vinden over sport en bewegen, waaronder de sport- en beweegaanbieders, sport op straat, uniek sporten, inschrijven voor een schoolsport en activiteiten en evenementen.

"Het is een platform voor sport en bewegen voor alle inwoners van Hillegom. Het is mogelijk om kennis te maken met het verenigingsaanbod, checken wat er in de buurt te doen is en ideeën opdoen om in vrije tijd sportief bezig te zijn. Daarnaast zijn de aanvraagformulieren voor het jeugdfonds Sport en Cultuur te downloaden", aldus Sandra Boonstra.

Verder zijn er links naar Teylingen en Lisse, omdat deze gemeenten ook sporten en activiteiten te bieden hebben die Hillegom niet heeft. Het kan zijn dat de website komende tijd wordt uitgebreid met nieuwe items.

"We moeten even zien hoe de mensen erop reageren en waar de vraag naar is. Eerst maar even kijken hoe de website wordt ontvangen."

Afbeelding