Lekker rennen door het Mondriaanpark om geld in te zamelen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. | Foto: EA
Lekker rennen door het Mondriaanpark om geld in te zamelen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. | Foto: EA Foto: Esther Akerboom

Klarinet rent voor Jeugdfonds

Lisse n Er werd wat afgerend, afgelopen woensdagochtend in het Mondriaanpark in de Poelpolder. Basisschool De Klarinet hield daar een sponsorloop om geld in te zamelen voor het goede doel. De kinderen renden zoveel mogelijk rondjes om andere kinderen ook de kans te geven lid te worden van een sport- of andere club.

Door Esther Akerboom

De Klarinet vindt het belangrijk dat ook kinderen uit armere gezinnen de kans krijgen om deel te nemen aan activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn. Voor ruim 378.000 kinderen in Nederland uit gezinnen die moeten rondkomen van een bestaansminimum is dit niet vanzelfsprekend. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft kansen aan deze kinderen door een lidmaatschap te waarde van 225 euro van een sportvereniging of culturele organisatie en de benodigde attributen te betalen.

Clinics

Er werd niet alleen geld opgehaald door de sponsorloop, want de kinderen hadden al narcisjes verkocht, er was een loterij en een markt waar bezoekers creatieve werkjes van de leerlingen konden kopen. Verschillende organisaties gaven clinics om de leerlingen te laten ervaren dat sportieve en culturele activiteiten van groot belang zijn voor kinderen. Directrice Romana van der Holst was erg blij met de opbrengst. "We hebben rond de 3000 euro opgehaald en daar kunnen we veel kinderen mee helpen. Een kwart van de opbrengst is echter bestemd voor ons eigen schoolplein. Kinderen moeten daar ook lekker kunnen bewegen en een aantal speeltoestellen is nodig aan vervanging toe."