Lezing over een vorig leven

LISSE n Bewust Bollenstreek heeft Bas Steman uitgenodigd om op vrijdag 5 april een lezing te geven naar aanleiding van zijn autobiografische roman 'Morgan, een liefde'.

Steman heeft bijzonder gedetailleerde herinneringen aan zijn vorig leven als paratrooper in WOII. Die herinneringen leidden zelfs tot een ontmoeting met 'zijn' familie in Wales. De avond wordt ingeleid door reïncarnatietherapeut Arhur de Jong uit Noordwijk die vertelt hoe vorige levens een effect kunnen hebben op je leven nu en wat reïncarnatietherapie hierin kan betekenen. Er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp en om vragen te stellen. Voor een ieder die geïnteresseerd is in reïncarnatie een interessante avond bij restaurant De Oude Pastorie in Lisse. Reserveren gewenst via www.bewustbollenstreek.nl.


Samen bouwen aan een sterk Dorpshart Lisse

Lisse n Ruim 70 winkeliers en horeca ondernemers kwamen vorige week in de Proeverij bijeen, aangevuld met vertegenwoordigers vanuit de gemeente en politiek, om gezamenlijk te praten over het versterken van de onderlinge samenwerking.

Initiatiefnemer was centrummanager John van der Tol die daarmee gericht een eerste aanzet heeft gegeven aan zijn opdracht om de onderlinge samenwerking tussen de verschillende partijen in het Dorpshart Lisse te gaan versterken. In eerste instantie is er door hem een enquête uitgeschreven onder alle belanghebbenden om daarmee de wensen en behoeften te peilen, maar ook om een goed beeld te kunnen krijgen hoe de aanwezige ondernemers omgaan met de vele trends en ontwikkelingen en hoe zij staan in de onderlinge samenwerking. Bijna 50% van alle ondernemers hebben de enquête volledig ingevuld.

Het organiseren van deze bijeenkomst was stap 2 en daar zal het zeker niet bij blijven. Tijdens de avond werden de resultaten van deze enquête gepresenteerd en heeft de centrummanager enkele aanbevelingen gegeven. Enkele opvallende resultaten uit de enquête zijn: Ruim 90% van de geënquêteerden geven aan dat zij het Dorpshart als gastvrij ervaren maar dat er op drukke dagen het fietsluw maken van de Kanaalstraat wenselijk is.

Lees het hele artikel op: www.lissernieuws.nl.

Meer dan 50% van de ondernemers weet niet dat er een publiek toilet (tegen betaling en achter Bakker Van Maanen) aanwezig is en vragen zich af of de consument dat wel weet. Meer dan de helft van de geënquêteerden ziet geen heil in de openstelling op zondagen, de uitstraling van Het Vierkant wordt als uitstekend gezien en aan de uitstraling van Het Blokhuis valt volgens de ondernemers nog veel te winnen. Belangenbehartiging namens allen richting de gemeente wordt als een belangrijke taak voor de ondernemersvereniging gezien…. De totale uitslag van de enquête zal deze week onder de ondernemers worden verspreid.

Na de presentatie van de enquête gingen de aanwezigen in 4 groepen praten over onderwerpen als bestuur & organisatie, evenementen & Promotie, koopavonden & koopzondagen en natuurlijk over het thema samenwerken. Door een persoon uit iedere groepen werd de opgehaalde informatie aan alle aanwezigen gepresenteerd. Over het algemeen waren de aanwezigen het met elkaars bevindingen eens en waar dat niet het geval was legde de centrummanager de nodige verbindingen.

Mooie opkomst
Alle aanwezigen waren blij verrast met de hoge opkomst. Ondernemer Bas Luijk; "in al die jaren dat ik winkelier ben zijn er nog nooit zoveel collega's op een moment bij elkaar geweest – complimenten aan John". Interim voorzitter Dorpshart Lisse George Hoogkamer voegt daar aan toe; "laat deze avond een mooie aanzet geven aan de hoognodige onderlinge samenwerking. Op de volgende bijeenkomst van 20 mei zal de ondernemersvereniging haar plannen presenteren op basis van alles wat wij vanavond hebben opgehaald."

Vervolg
Aan de centrummanager werd gevraagd naar de vervolgstappen. John van der Tol: "ik heb mij via deze enquête ook een rol als vertrouwenspersoon van de ondernemers toebedeeld. De resultaten zijn weergegeven op 30 pagina's maar de totale enquête behelst 122 pagina's. Vanuit de ondernemers heb ik vele toevoegingen ontvangen, voor sommige was het een moment om van zich af te schrijven maar over het algemeen kan ik stellen dat deze informatie meer dan bruikbaar is voor een goede rapportage." John voegt daar aan toe; "alles blijft uiteraard vertrouwelijk, een beleidsmedewerkster van de gemeente toetst of ik ook daadwerkelijk de juiste conclusies gebruik waarmee niet alleen de vertrouwelijkheid maar zeker ook de zuiverheid van de resultaten en aanbevelingen worden gewaarborgd." Op 20 mei wordt de vervolgbijeenkomst gehouden waarvoor wederom alle betrokkenen voor worden uitgenodigd.

Foto's zijn rechtenvrij te gebruiken