Afbeelding
Foto: Arie in 't Veld

Jeugd leefde zich weer uit met tulpen plukken

LISSE n Opnieuw heeft de jeugd van Lisse, waaronder de allerjongsten, zich uitgeleefd bij het gratis tulpen plukken op het Vierkant. Een evenement dat zaterdag plaatsvond, met op een steenworp afstand ook nog de mogelijkheid om slingers te rijgen.

Tekst & foto: Arie in 't Veld

Vanaf 12.00 uur stonden de hekken van de tulpenpluktuin open. De organisatie had de zaak goed in de hand en liet steeds een aantal mensen toe als anderen met tassen vol tulpen het terrein hadden verlaten. Maar goed ook, want anders was het een janboel geworden, want er stond een hele file wachtenden voor de hekken. Eenmaal aan het plukken ging de jeugd er geducht op los, zich weinig aantrekkend van de aanwijzingen van vader of moeder. "Pak maar eens wat van die paarse. Die vindt mama erg mooi," zei een mevrouw tegen haar dochtertje. Die hoorde het niet of wilde het niet horen, want ze stapte resoluut op een krat met witte tulpen af en begon daar de bloemen uit te plukken. Nou ja plukken... meestal werd de tulp bij de bloem gepakt en met wortel en al uit de bak getrokken. Al met al een prima initiatief van de Stichting Lisse Marketing en Dorpshart Lisse die 12.000 tulpen in diverse soorten ter beschikking hadden, afkomstig van kwekerij J. van Rijssel uit Hillegom. De jeugd kon ook nog op de foto met bloemen en al, doch veel kinderen togen met hun nieuwe aanwinst zo snel mogelijk richting huis om de tulpen daar te verwennen. En of moeder nog paarse tulpen kreeg? Ja, één exemplaar en verder ging de kleuter weer helemaal haar eigen gang.


Literair concert Jan Terlouw

Lisse n Vierenzeventig jaar geleden is de rechtsstaat hersteld. Herwonnen vrijheid, herstelde vrede. In het literaire concert Herdenken van Jan Terlouw & het Leonard Ensemble gaat het over hoe prachtig vrijheid is en hoe belangrijk het is die niet te misbruiken. Te zien bij Theater Floralis op 29 april.

Het verhaalt over hoe mooi vrede is en hoe moeilijk het is die te bewaren. Tekst en muziek zijn met elkaar verweven en vormen een eenheid. De teksten zijn van Jan Terlouw, de muziek van Astor Piazzolla. Het Leonard Ensemble bestaat uit Pauline Terlouw - viool, Carla Schrijner – cello, Jan Willem Nelleke – piano. Jan Terlouw is bij velen vooral bekend als oud-politicus (D66) en als schrijver van jeugdliteratuur. Daarnaast is hij ook op artistiek gebied nog druk. Hij treedt vaak op met musici, met poëtische, filosofische en soms cabareteske door hem zelf geschreven teksten, waarmee hij laat zien hoe woorden en muziek elkaar kunnen versterken. De voorstelling begint om 20 uur. Kaartverkoop via www.theaterfloralis.nl of aan de kassa; extra verkooppunt: AntiekePrenten.nl, Heereweg 215, 06-12795231.