Onderzoek naar tevredenheid klanten ISD

REGIO n Onderzoeksbedrijf I&O Research onderzoekt hoe tevreden klanten van de ISD Bollenstreek zijn over het contact met de ISD en de manier waarop de ISD de uitkeringen en voorzieningen regelt. Het onderzoek start medio april.

De ISD voert voor alle inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen taken uit op het gebied van de sociale zekerheid en de Wet maatschappelijke ondersteuning, zoals (bijstands)uitkeringen, schulddienstverlening en Wmo voorzieningen. Circa 2500 klanten zijn voor dit onderzoek willekeurig geselecteerd. Zij krijgen een brief met vragenlijst thuisgestuurd met het verzoek aan dit onderzoek deel te nemen. Deelname is geheel vrijwillig en de antwoorden worden anoniem behandeld. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst die in maximaal 15 minuten kan worden ingevuld, digitaal of op papier. De uitkomsten van dit onderzoek zijn naar verwachting eind juni bekend en komen op de ISD-website te staan. Met het resultaat wil de ISD de dienstverlening verder optimaliseren.


Ledverlichting voor The Flags

LISSE n Er komt nieuwe verlichting voor het speelveld van honk- en softbalvereniging The Flags.

Door Arie in 't Veld

Wethouder Kees van der Zwet zegt daarover dat vorig jaar vanuit de KNBSB de verlichting is gecontroleerd en dat deze niet voldoet aan de normen van de bond. "Nu is het halogeenverlichting en dat gaat ledverlichting worden. Aanvankelijk was het de bedoeling om de verlichting in 2025 te vervangen, maar zo lang kan niet worden gewacht. De vereniging mag anders niet op de zomeravonden spelen en valt wellicht ook buiten de boot van de subsidieregelingen die in dat verband door het Rijk beschikbaar zijn gesteld. Met het vervangen van de verlichting is ongeveer 23.000 euro gemoeid, hetgeen 65 procent is van de kosten van de vervanging die door het Rijk worden gesubsidieerd. We zijn hiermee ook bezig in het kader van de duurzaamheidsgedachte. Dat gaat eveneens gelden voor het vervangen van de straatverlichting. Op dit moment wordt bekeken welke armaturen een hogere lichtopbrengst en een hogere besparing opleveren."


Ruim 1350 kids op de Zanderij

Hillegom n HIB (Hillegom In Beweging) houdt vrijdag 12 april de jaarlijkse Koningsspelen alweer voor de 7de keer.

Circa 1350 kinderen zijn op deze ochtend tussen 9.00 en 11.45 uur sportief actief op sportpark de Zanderij. In het eerste jaar werden de spelen georganiseerd in kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. De daaropvolgende jaren is deze traditie voortgezet. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.