Afbeelding
Foto: Esther Akerboom

Huwelijksjubilarissen genieten van samenzijn op 1 april bij gemeente

Lisse n Werden vroeger de jubilerende bruidsparen van Lisse nog door de burgemeester thuis bezocht, tegenwoordig zijn het er zoveel dat de burgemeester ze uitnodigt in het gemeentehuis voor een gezellige ontvangst met andere jubilerende stellen. Zo ook op maandag 1 april. De uitnodiging bleek geen grap te zijn en zes echtparen die hun jubileum in het eerste kwartaal van 2019 vierden, gaven er gehoor aan.

Door Esther Akerboom

Bij elkaar opgeteld waren ze maar liefst 335 jaar getrouwd, verdeeld over de echtparen Van de Loo-Willems, Slobbe-Vink en Lindhout-Blom, die het al 50 jaar met elkaar uithouden en hun gouden huwelijk vierden, de echtparen Eveleens-van der Linden en Janssen-Pille, die al 60 jaar met elkaar in de echt verbonden zijn en dus een diamanten huwelijksfeest hebben, en de heer en mevrouw Kattenberg-de Regt, die in 1954 met elkaar in het huwelijk traden. Dat is inmiddels 65 jaar geleden, waarmee er sprake is van een briljanten huwelijk.

Mevrouw Kattenberg vertelt dat ze bijna 90 jaar is, maar dat is haar niet aan te zien. "Dat zeggen ze allemaal", lacht ze. Haar een jaar jongere man lacht trots. Het geheim van zo'n lang huwelijk is volgens mevrouw 'het alle dagen leuk hebben'. Meneer houdt het bij het aloude recept 'geven en nemen'.

De echtparen werden ontvangen door burgemeester Lies Spruit en vertelden onder het genot van koffie met gebak hoe ze elkaar hebben leren kennen, welk beroep ze hadden, hoeveel kinderen ze op de wereld hebben gezet en hoelang ze al in Lisse wonen. Soms bleken ze elkaar opeens te kennen.

De middag werd afgesloten met een glas wijn en de jubilarissen kregen nog een prachtige bos bloemen waarmee ze op de groepsfoto gingen.


Fado en tango in het Koetshuis

Lisse n In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treedt dinsdag 16 april het ensemble Fadango op. Het vertrekpunt is de Portugese fado, die op eigenzinnige wijze samenvloeit met de Argentijnse tango en andere stijlen. Fadango wordt gevormd door Jeannine Geerts (zang), Gerard van Duinen (bandoneon), Mirek Walton (gitaar) en Suze Stiphout (contrabas). Aanvang 20.15 uur, Koetshuis open vanaf 19.30 uur. Tickets en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl, cultureel@kasteelkeukenhof.nl, 0252-465555.