Afbeelding
Foto:

Mozaïeksucces 2018 smaakt bij Team Sublime Lisse naar meer

LISSE n Na het succes van 2018 doet Team Sublime Lisse ook nu weer mee met de mozaïekwedstrijd.

Het team meldt: "Vorig jaar was zo'n mooie ervaring. Dat wilden wij dit jaar uiteraard graag weer meemaken. Vooral de enthousiaste en positieve reacties van de bezoekers, alle mensen die zijn komen helpen en uiteraard de waardering van de jury hebben ons doen besluiten weer mee te doen. Er zijn zelfs kerstkaarten verzonden van de geweldige foto's die vorig jaar 'in' het mozaïek zijn gemaakt en wij zien deze foto's nog regelmatig voorbij komen op diverse sociale media. Hoe leuk is dat?"


'Vaart zetten achter woningbouw'

LISSE n Wethouder Jeanet van der Laan geeft aan dat, voor zover dat mogelijk is, de gemeente vaart wil zetten achter de woningbouwplannen.

Door Arie in 't Veld

Ze zegt hiervoor een aantal locaties op het oog te hebben. Dit zijn locaties (a) waar het college zeggenschap over heeft, (b.) die van belang zijn voor de uitstraling van Lisse en/of (c.) waar het college in goede samenwerking met partijen een mogelijkheid ziet tot het versneld ontwikkelen van woningbouw.

Daaronder vallen locaties die voor starters interessant zijn en die in het bezit zijn van de gemeente. Zoals de voormalige Rembrandtschool die na sloop de ruimte biedt aan de bouw van appartementen; het gebouw aan de Broekweg waarin tot voor kort Cardea en daarvoor de School met de Bijbel resideerde en kan worden omgezet in huur- zowel als koopappartementen. En met als doelgroep starters onder de 24 jaar. De huurprijzen variëren dan van 500 tot 550 euro en voor de middengroepen een huur van 800 tot 850 euro. Ook in het bezit van de gemeente zijn de woningen en kavels aan de Schoolstraat naast De Gewoonste Zaak. "Hier kan ruimte worden gemaakt voor goedkope koopwoningen in het middensegment. Verder kunnen we ook plannen maken voor het pand van de gemeente waarin tot voor kort Plan 4 was gevestigd. Voor het bouwen aldaar moeten we nog een doelgroep bepalen. Er is naar buiten gekomen dat ook Museum de Zwarte Tulp hier het nodige wil realiseren in verband met het mogelijk plaatsen van Panorama Tulip Land, ook met appartementen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat waar wij willen bouwen anderen die daarvoor nu geen geld hebben ons bouwplan overnemen. We zijn in elk geval niet van plan de kas van het museum op deze manier te spekken. Als we een plan voor dat gebied hebben willen we ook doorpakken." (zie ook pag. 15)


Corsofeest bij De Gewoonste Zaak

LISSE n Bij De Gewoonste Zaak is zaterdag 13 april het Corsofeest. Gelijk nadat de corsostoet het centrum van Lisse heeft verlaten start DJ Donny voor een superfeest. Deze dj is vooral bekend van zijn danceparty's en house-events. Zijn stijl is populair onder een ouder en jonger publiek. Daarna feest men verder met Mikey H, een dj met een indrukwekkende staat van dienst. Hij zet de boel op zijn kop met Nederlandstalig en feestmuziek, maar draait net zo makkelijk iets anders. De Gewoonste Zaak is open van 14.00 uur tot in de late uurtjes.