Das Schweigende Klassenzimmer bij Filmhuis Lisse

Lisse n Dinsdagavond 23 april presenteert het Filmhuis Lisse de Duitse speelfilm Das Schweigende Klassenzimmer van regisseur Lars Kraume.

Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West-Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt (nu Eissenhüttenstadt) willen ze een gebaar maken uit solidariteit met de gevallen slachtoffers en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Dit veroorzaakt flink wat onrust en als dit ter ore komt van het ministerie van Onderwijs wordt het als een contrarevolutionaire daad beschouwd met verstrekkende gevolgen voor de scholieren. Das schweigende Klassenzimmer is een boeiend en moedig hoofdstuk uit de Koude Oorlog. Gebaseerd op de persoonlijke ervaringen en het indrukwekkende gelijknamige boek van Dietrich Garstka - een van de 19 scholieren die door een simpel gebaar een geheel staatsapparaat op zich af kregen.

De bekroonde regisseur en scriptschrijver Lars Kraume (winnaar German Film Award in 2016 voor de politieke thriller The People vs. Fritz Bauer) verzamelde een indrukwekkende cast bestaande uit een aantal veelbelovende opkomende- en gerenommeerde acteurs. De film kreeg zijn wereldwijde première op het Filmfestival Berlijn in het Gala-programma. In 2008 verscheen de Nederlandse vertaling van het boek onder de titel "De zwijgende klas".

Vertoningsadres: Floralis-Huis van Cultuur, Floralisplein 69. Aanvang 20.00 uur, kassa open om 19.30 uur. Leden betalen op vertoon van hun ledenpas 6 euro, niet-leden betalen 7 euro. Dit kan alleen contant. Het reserveren van kaartjes of plaatsen is niet mogelijk.


Theatercursus improviseren van Bewust Bollenstreek

Lisse n Netwerk Bewust Bollenstreek start met een Theater Improvisatiecursus.

"Jezelf beter leren kennen en jezelf ontwikkelen, kan door coaching of therapie. Maar zeker ook door samen theater te maken! Je leert verschillende kanten van jezelf kennen, ze te vergroten of te verkleinen, je leert inspelen op een situatie en afstemmen op anderen. Plezier, energie, fantasie en samenspel staan voorop. Dat past bij bewuster leven en daarom start Bewust Bollenstreek nu ook haar eigen Theater Improvisatiecursus", aldus Angela Roelen, inspirator/coördinator van het netwerk. Dinsdag 25 juni is de eerste in een reeks van 10 lessen, van 20.30 tot 22.00 uur in Floralis, Lisse. De overige 9 lessen zijn na de zomervakantie vanaf 3 september. De lessen worden gegeven door Nicolette Terhaag-Alkemade van De Makers Theater uit Noordwijk. Meer informatie en aanmelden via de agenda op www.bewustbollenstreek.nl of bel 0622329846.