Dames 1 Hisalis wint thuis van Purmerend

Lisse n Het eerste damesteam van hockeyvereniging Hisalis zit momenteel in een zeer goede flow. De ploeg met trainer/coach Vincent de Vos dwong vorige week bij koploper Hoorn al een gelijkspel af en moest deze zondag aantreden tegen de nummer 3 Purmerend.

Afgelopen oktober werd Hisalis nog door dit team met 4-0 verslagen, dus er werd een moeilijke wedstrijd verwacht. De dames begonnen direct goed aan de wedstrijd en wisten veel druk op Purmerend te leggen. Aanvaller Tess van Bochove kreeg de bal scherp vanaf het middenveld aangespeeld en wist door te lopen tot de achterlijn. In plaats van een voorzet wist ze vanuit de korte hoek zelf de 1-0 hoog in het net te scoren.

Onderuithalen

Hisalis behield veldoverwicht en zette de een na de andere aanvalscombinatie op. Michelle Wijnhout brak door de verdediging van Purmerend en de keeper zag geen andere mogelijkheid dan de aanvaller onreglementair onderuit te halen. De terechte strafbal die volgde werd strak ingepusht door Anne van Tol: 2-0. Vlak voor rust kreeg Purmerend nog een strafcorner mee die raak was, dus met 2-1 konden de teams thee gaan drinken.

Tess van Bochove scoorde twee keer

Na de rust lukte het Purmerend niet om zich te herpakken en Hisalis bleef de wedstrijd controleren. Er volgden nog meerdere goede aanvalscombinaties van de thuisploeg, waarvan een een-tweetje van Tess van Bochove met Dominique Hoogendoorn. Het duo kwam vanaf de middenlijn samen op in de aanval en het was Tess die uiteindelijk knap vrijgespeeld haar tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.

De eindstand werd zo een verdiende overwinning van 3-1 voor thuisclub Hisalis.