Genieten van mozaïeken

BLOEMEN n Er valt komend paasweekend veel te genieten van bloemkunstwerken in Lisse. De jaarlijkse bloemenmozaïekwedstrijd vindt plaats op zaterdag 20 april.

Deze dag staan 28 mozaïeken opgesteld door heel Lisse. Ook zijn er vier deelnemers die hun straat versieren. Het steken van de mozaïeken vindt plaats op 18 en 19 april bij verenigingen, scholen, bedrijven en bij mensen thuis. De prijsuitreiking voor de deelnemers zal zaterdag rond 17.00 uur bij restaurant Haven4 in Lisse plaatsvinden. Naast de prijzen voor de winnaars zijn er certificaten van deelname per deelnemer beschikbaar. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers een vlag ontvangen waarmee de locatie van het mozaïek nog feestelijker wordt. De gemeente stelt verder een prijs beschikbaar voor de Beste Buurt. Een door de gemeente vastgestelde jury zal dit beoordelen.

De fietsroute die belangstellenden langs de mozaïeken leidt, zal al op vrijdag 19 april beschikbaar zijn op diverse locaties in Lisse, zoals de VVV, horeca op het Vierkant, de Nachtegaal en is te downloaden via www.bloemenmozaieklisse.nl. Ook is hieraan weer de kunstroute verbonden; kunstenaars in Lisse stellen hun ateliers tijdens beide paasdagen open voor publiek. Deze routes kunnen zowel per fiets, auto of wandelend worden afgelegd.


Fit Lisse wint weer

Lisse n De turnsters van gymnastiekvereniging Fit hebben zich opnieuw in de prijzen gesprongen bij een Nederlands Kampioenschap.

Ze reisden op 6 april af naar Nieuwleusen (Overijssel) voor het NK Clubteams Groepsspringen. Daar konden 44 teams uit het hele land het beste van zichzelf laten zien. Bij het NK Clubteams Groepsspringen springen teams op 3 óf 4 toestellen: springtoestel met springplank of minitramp, tafel, minitramp en/of air-track. Melanie Brouwer, Jennifer Wijnhout, Lusa Kaak, Bo Struive, Elisa Bierman, Bente Amundsen en Debby Bakker behaalden bij de senioren niveau C een tweede plaats met een totaalscore van 60,25, op slechts 4.15 punten afstand van de nummer één. Bij de junioren niveau C streed het team van Mirthe van der Zon, Nienke van der Zon, Sara van Ruiten, Kiëra de Boom, Naomi Smits, Lynn Castien, Lois Meijer en Amber Smit. Zij vielen helaas nét buiten de prijzen, en haalden een vierde plaats met een totaalscore van 53,25 punten. De teams en trainers kijken trots terug op deze wedstrijddag!