Afbeelding
Foto: Sven van der Vlugt

Jongeren vragen aandacht voor huisvesting

Lisse n Tijdens de Jongerentop in Floralis op 18 februari kwam het onderwerp meer en goedkopere woningen voor jongeren met stip op de eerste plaats terecht.

Een groepje jongeren, verenigd in de denktank jongerenhuisvesting, richt zich sindsdien op het realiseren van meer en goedkope(re) woningen voor jongeren in Lisse. De denktank bedenkt niet alleen acties, maar voert deze zelf ook uit. Zo zijn de jongeren samen met raadsambassadeur Cobi van der Wiel op 9 april in gesprek gegaan met woningbouwvereniging Stek over de problematiek en de mogelijke oplossingen die denkbaar zijn. Daarnaast kiest de groep actieve jongeren ervoor ook de Lissese politiek direct aan te spreken op het nemen van verantwoordelijkheid voor het helpen oplossen van de woningbehoefte onder jonge Lissers. Op 11 april voerde Danique Töning namens de jongeren hierover het woord in de commissie Ruimte & Infrastructuur en zette het onderwerp prominent op de agenda van de politiek. (foto: Sven v.d. Vlugt)


Zwemmen tijdens de feestdagen

Lisse n Tijdens de komende feestdagen heeft Sportcentrum De Waterkanten gewijzigde openingstijden. Zo zal het zwembad op 2e Paasdag (22 april), Hemelvaartsdag (30 mei) en 2e Pinksterdag (10 juni) geopend zijn.

Tijdens deze feestdagen is er van 09.00 tot 10.00 uur banenzwemmen en van 10.00 tot 16.00 uur recreatief zwemmen. Op deze dagen ligt de spectaculaire stormbaan tijdens het recreatief zwemmen in het wedstrijdbad. En speciaal voor 2e Paasdag wordt er een leuk paasspel georganiseerd. Vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) is er van 12.00 tot 15.30 uur recreatief zwemmen en 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur Paasdiscozwemmen met DJ Jeff. Op 1e Paasdag (21 april), Koningsdag (27 april) en 1e Pinksterdag (9 juni) is het sportcentrum gesloten. Meer info over openingstijden op www.sportfondsenlisse.nl.

Afbeelding