| Foto en tekst: Remco Out
| Foto en tekst: Remco Out Foto:

Vijfentwintigste wagen bekroond met eerste prijs

Hillegom n Een corsowagen was dit jaar extra bijzonder. Corsogroep KAVB Hillegom Haarlem en omstreken maakte namelijk dit jaar voor de 25ste keer een wagen, met het thema verandering dierenrijk, en wonnen ook nog eens de eerste prijs.

De meeste wagens worden door de organisatie van de bloemcorso ontworpen, maar deze corsogroep bedenkt alles zelf en werkt dit ook uit tot een echt wagen. Al snel na de corso gaan ze brainstormen voor het jaar daarop. Als ze een idee hebben, komt Koen Terra erbij voor de technische tekening. Na goedkeuring door de organisatie kan de wagen er dan echt komen.

Het team van vijf bestaat uit Ron Nieuwenhuizen, Nico van Haaster, Mariëtte Breeuwer, Pim Nieuwenhuizen en Henk Koren. Samen met Joep van Essen zoeken ze ook de sponsoren: "Het is echt een hechte en geweldige groep. Ik hoef maar een mailtje te sturen en er staat ieder jaar vijftig man klaar om te helpen", laat Hillegommer en voorzitter Nieuwenhuizen weten.

Er is ook hulp van arrangeur Michael van Namen. Tussen de vrijwilligers leeft het ook erg. Iedereen heeft zin om weer te helpen met het steken van de wagens.

Tijdens de pauze is de gezelligheid goed te merken, maar na de pauze wordt er ook weer hard gewerkt. Vijfentwintig jaar terug begon Nieuwenhuizen met deze corsogroep. Hij hielp bij een andere corsogroep Bennebroek-Vogelenzang met steken, maar zij vroegen of onder andere Nieuwenhuizen het stokje kon overnemen. Dit werd na meerdere fusies: Corsogroep KAVB Hillegom en omstreken. Nieuwenhuizen had als 8-jarige al de droom om corsowagens te ontwerpen en de maken.

Als hij uit alle vijfentwintig wagens de mooiste moest kiezen, gaat hij, naast de wagen van dit jaar, voor de wagen van drie jaar terug: die met apen en palmbomen. Waarmee ze óók een eerste prijs wonnen!


Agenda van de bibliotheek voor meimaand

Hillegom n In de bibliotheek aan de Sportlaan is weer van alles (gratis) te doen. Een overzichtje:

Een poepje van eigen deeg – interactieve vertelvoorstelling van Lilaluna voor kids 4-6, 1 mei om 15.00 uur. Online reserveren.

Mediaspreekuur - elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur

Juridisch inloopspreekuur - elke eerste maandag van de maand van 16.00 tot 17.30 uur en iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Verhalentafel - elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur olv Sybil van Dam verhalen vertellen over het alledaagse leven van vroeger in Hillegom.

Taalcafé - iedere dinsdag van 13.15 tot 14.45 uur: oefenen in het samen Nederlands lezen en praten.

Taalspreekuur - dinsdag 7 en 21 mei van 14.00 tot 15.30 uur: waar kan je Nederlands leren?

Voorleesuurtje - elke woensdag van 15.00 tot 15.30 uur voor kids van 4-6.

Meedenkspreekuur - voor vragen over gezondheid. Woensdag 8 mei van 13.30 tot 15.00 uur.

Werkstukken en spreekbeurten - elke woensdag van 15.30 tot 17.30 uur voor kids van 8-12.

Alle activiteiten zijn gratis, tenzij anders vermeld.