Onder toeziend oog belangstellende Hillegommers en een schaalmodel wijst kunstenaar Nicolas Dings de exacte positie voor het monument aan. | Foto: pr
Onder toeziend oog belangstellende Hillegommers en een schaalmodel wijst kunstenaar Nicolas Dings de exacte positie voor het monument aan. | Foto: pr Foto:

Locatie Beatles Treslong monument bepaald

Hillegom n Samen met het bestuur van de stichting BeatlesTreslongmonument Hillegom heeft kunstenaar Nicolas Dings vorige week in het Van Nispenpark de locatie uitgezet voor het op 5 juni te plaatsen monument, exact 55 jaar na het optreden van de Beatles.

Volgens initiator en voorzitter van de stichting, Johan van Buren, een monument voor een bijna 'vergeten optreden' want zo dreigde het eerste optreden van de wereldberoemde band de geschiedenis in te gaan. Van Buren: "Niets in Hillegom herinnert meer aan deze historische gebeurtenis daar wilden we verandering in brengen."

Feest met een Beatles-buffet en bootleg-band

Op 8 juni, 55 jaar geleden de dag dat de VARA het optreden in Treslong uitzond, wordt het monument officieel onthuld.

Deze hele dag staat Hillegom in het teken van de Beatles.

Het bestuur is druk bezig met het programma. Frans van der Riet, secretaris en Beatlesfan van het eerst uur, is druk bezig met het draaiboek: "Er staan diverse optredens op het programma. 's Avonds is er een 'Beatlesbuffet' in hotel Flora en de festiviteiten worden afgesloten met een optreden van een Tsjechische bootlegband in de grote zaal."

Grote vraag blijft wie het monument gaat onthullen. Het bestuur heeft meerdere personen op het oog die ook 55 jaar geleden een rol hebben gespeeld bij het optreden in het voormalige Treslong. 'Van Buren: 'er is uiteraard een uitnodiging verstuurd aan Sir Paul McCartney, mét een aanbevelingsbrief van Burgemeester Van Erk. Misschien heeft het met de naderende Brexit te maken maar we hebben nog geen antwoord vanuit Engeland'.

Afbeelding