Een poepje van eigen deeg

Hillegom n In de bieb is woensdag 1 mei een vertelvoorstelling: 'Een poepje van eigen deeg'.

Kinderen van 4 tot en met 6 jaar zijn dan van 15.00 tot 15.45 uur welkom in de Bibliotheek aan de Sportlaan 1. De toegang is gratis, maar bestel wel een kaartje voor moeder/vader/opa/oma en kind via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

De vertelvoorstelling wordt verzorgd door Lilaluna, alter ego van Marieke Reehoorn. Zij schrijft en vertelt al meer dan 15 jaar spannende en grappige verhalen voor en aan kinderen. De voorstellingen van Lilaluna zijn interactief. De kinderen worden uitgedaagd om hun fantasie te gebruiken.


Gezond Natuur Wandelen

Hillegom n Tineke en Fons wonen nog niet zo lang in Hillegom en wandelen is hun passie. Zij willen graag iets voor een ander betekenen en starten daarom vanaf 2 mei met Gezond Natuur Wandelen in Hillegom. Iedereen die graag op eigen tempo een korte wandeling wil maken en ervoor open staat om anderen te ontmoeten is welkom.

De twee startte met Gezond Natuur Wandelen in Hoofddorp en wegens groot succes wandelen zij nu ook in Nieuw Vennep. Vanaf 2 mei start het Gezond Natuur Wandelen in Hillegom. Het doel van deze wandeltocht is dat Hillegommers die door omstandigheden geen lange wandeltochten kunnen maken maar wel graag willen wandelen ook de kans krijgen om een mooi wandeltochtje te maken en anderen te ontmoeten. Elke donderdag start het Gezond Natuur Wandelen om 11.00 uur.

Na de wandeling van 30 minuten keert de groep terug en is er de mogelijkheid om samen gezellig nog een bakkie te doen bij Ski Centrum Hillegom. Het drankje is voor eigen rekening en geheel vrijblijvend. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Iedere deelnemer dient zelfstandig naar het verzamelpunt te komen; het Ski Centrum Hillegom, Vosselaan 156.

WelzijnsKompas zorgt voor een gratis bidon en een tasje voor iedere deelnemer. Meer info via Tineke Vendrig, tineke.vendrig@gmail.com of bel: 06-213 256 11 of met Dionne Scheepmaker, buurtwerker Welzijnskompas, d.scheepmaker@welzijnskompas.nl, 06-453 315 45.


Zwemmaatjes op 13 mei

Lisse n In verband met de meivakantie valt Zwemmaatjes dit keer op de tweede maandag van de maand. Dus iedereen kan weer mee doen met Zwemmaatjes op 13 mei.

Zwemmaatjes is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en Sportfondsen Lisse en wordt ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation. Iedereen is welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger (je 'maatje') op eigen tempo te bewegen in het warme water van Sportcentrum De Waterkanten. Dit sportcentrum is erop ingericht dat iedereen zonder problemen kan gaan zwemmen. Liften, speciale tilliften en rolstoelen en rollators zijn aanwezig. Aanvang is 11.45 uur. Meedoen kost 5 euro per duo, inclusief een kopje koffie of thee.

Zwemmaatjes gezocht

Doordat het deelnemersaantal flink is toegenomen, is WelzijnsKompas op zoek naar vrijwillige zwemmaatjes (vrijwilligers die het leuk vinden om samen met iemand te bewegen in het water).

Om deel te nemen aan Zwemmaatjes of bij interesse als vrijwilliger kan men contact opnemen met buurtwerker Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 06-453 315 45. Aanmelden kan ook digitaal via de website van Sportfondsen Lisse: www.sportfondsenlisse.nl