Verkeersdrukte Keukenhof noopt tot nader onderzoek

LISSE n Het zijn maar enkele weken per jaar dat Keukenhof is geopend, maar soms zijn dat in verkeerstechnisch opzicht lastige weken. En dat was vooral het geval rond Pasen, toen Keukenhof een enorme stroom bezoekers ontving en op een gegeven moment zelfs de boodschap de wereld instuurde om het bloemenpark maar niet te bezoeken.

Door Arie in 't Veld

Dit vanwege de grote filedruk en het feit dat het parkeerterrein vol was. Burgemeester Lies Spruit merkte hierover op dat de situatie inderdaad uitzonderlijk was, maar ook dat het moeilijk is om dit voor enkele weken te regelen. "We zullen met alle partijen om de tafel moeten gaan zitten, ook met de provincies, om te bekijken op welke manier we dit soort problemen kunnen opvangen. Het onderstreept in elk geval de noodzaak van de Duinpolderweg en dus een gedegen oost-westverbinding."

De burgemeester zegt ook dat met het aanbrengen van aanpassingen in de infrastructuur vaak jaren gemoeid zijn. "Natuurlijk is een aantal van pakweg 200.000 bezoekers in enkele dagen absurd, maar je kunt niet tegen Keukenhof zeggen dat je dan en dan moet sluiten. Dat lost niets op. Zij zien zelf ook wel de bezwaren van zo'n enorme toeloop in en samen met alle andere betrokken partijen moeten we naar oplossingen zoeken."

Treinstation

Desgevraagd zegt wethouder Jolanda Langeveld over dit onderwerp dat inderdaad alle mogelijke opties de revue moeten passeren. "Inclusief de mogelijkheid om de treinen ook weer in Lisse te laten stoppen. Ook dat staat op het verlanglijstje." Of de wens van de vader van de gedachte is zal de tijd leren, maar kort na het persgesprek maakte ProRail bekend het aantal stations fors te willen uitbreiden.