Vlnr: Henrik Goesch (Finland), Tjebbe Kaindl (Oostenrijk) en Donald Hillebregt. | Foto: pr
Vlnr: Henrik Goesch (Finland), Tjebbe Kaindl (Oostenrijk) en Donald Hillebregt. | Foto: pr Foto:

n Derde plaats voor Donald Hillebregt

triathlon n Met een derde plaats in de OD triathlon van Rabat scoorde Hillegommer Donald Hillebregt belangrijke punten voor zijn missie Tokyo 2020.

"Het was een echte Marokaanse start", laat hij weten aan trikipedia.nl. "We lagen opgelijnd in een rivier met een behoorlijke stroming, we dreven alle kanten op. Gelukkig kon ik mijn positie in het midden behouden. Ik was goed weg. Een Duitse atleet pakte een gaatje, na 750 meter kwam ik als tweede door. Toen ik achter me keek, zag ik een groep van zes niet ver achter me. Ik besloot me te laten terugzakken in die groep.Na 10 kilometer op de fiets hadden we de Duitse atleet terug en dus een kopgroep van 8 . De samenwerking was niet top, maar we konden voorkomen dat de achtervolgende groep terug kwam. Met een voorsprong van 40 seconden kwamen we T2 binnen.

Mijn wissel was niet top, maar samen met een Fin en Oostenrijker konden we kop over kop weglopen. Het lopen voelde lekker. Na 6 kilometer had ik geen antwoord op een "poefje" van de Fin en ontstond er een gaatje van 50 meter. Ik kreeg dat niet dicht, het bleef echter ook maar 50 meter.

Een eerste keer podium in een dergelijke wedstrijd, ik ben dik tevreden. Heb mooie punten gescoord voor mijn missie: Tokyo 2020."