Repair Café en computerinstuif bij Plein28

Hillegom n Veel elektrische apparaten, kledingstukken, fietsen of speelgoed kunnen nog een tweede ronde mee. Gooi deze spullen dus niet weg, maar neem ze mee naar het Repair Café. Meer geïnteresseerd in hoe je documenten synchroniseert in de cloud? Kom dan naar de Computerinstuif.

Op zaterdag 4 mei van 13.00 tot 15.00 uur zijn de vrijwilligers van Repair Café weer aanwezig in Plein28 aan het Henri Dunantplein 28.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. In Plein28 is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Iedereen kan bijvoorbeeld kleding, elektrische apparaten en speelgoed meenemen om te repareren. Deskundige vrijwilligers zijn aanwezig. Er valt altijd wat te leren en wat te lachen.

Wie niets meeneemt om te repareren kan voor de gezelligheid een bezoek brengen aan het Repair Café, gaat helpen bij een reparatie van iemand anders en/of neemt een kopje koffie. Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Marije Pots, coördinator Plein28 m.pots@welzijnskompas.nl, 06-40644805. Meer info: www.repaircafe.nl.

De Computerinstuif van Plein28 is dé plek waar iedereen elke woensdagochtend vrij kan binnenlopen met vragen over de computer, tablet of smartphone. Er zijn meerdere vrijwilligers en ambassadeurs van SeniorWeb beschikbaar om alle vragen te beantwoorden.

Elke eerste woensdag van de maand wordt er een workshop gegeven. Op woensdag 1 mei wordt door gastheer Kees Vork een workshop gegeven over synchroniseren. Tijdens het eerste deel van de ochtend wordt informatie gegeven over het maken van een 'online back-up' en het synchroniseren van documenten, foto's en video's in de cloud met uw pc, laptop, tablet en mobiel.

Na de koffiepauze kan men zelf aan de slag met verscheidene clouddiensten. Ook is er weer ruimte voor andere vragen. Neem daarom vooral ook eigen computer, laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Deze workshop duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor meer informatie en/of vragen kan er contact opgenomen worden met Marije Pots, coördinator Plein28, m.pots@welzijnskompas.nl, 06 - 40644805. Of kijk voor meer informatie op: www.seniorweb.nl / www.plein28.nl.