Chiel Renique, burgemeester Spruit, Cor van der Meer, Tiny Reeuwijk en Dick Faas. | Foto: Ruth Eppink
Chiel Renique, burgemeester Spruit, Cor van der Meer, Tiny Reeuwijk en Dick Faas. | Foto: Ruth Eppink Foto: Ruth Eppink

Burgemeester reikt lintjes uit

Lisse n Traditiegetrouw werden de werkdag voor Koningsdag de koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving.

Drie Lissers, Dick Faas, Tiny Reeuwijk-Kortekaas en Cor van der Meer zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. En Chiel Renique mocht zich na afloop Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Dick Faas was in de jaren zeventig al actief bij Sportclub Lisse, begeleidde de fusie met Lisser Boys in 1981 en bleef vervolgens dertig jaar lid van de financiƫle commissie van FC Lisse. Hij speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het sportpark Ter Specke en nam het initiatief voor een golfbaan (2008) rondom het sportpark, waar hij tot voor kort ook voorzitter van was.

Mevrouw Tiny Reeuwijk-Kortekaas was bijna dertig jaar (1981-2011) betrokken bij scoutinggroep Graaf van Lynden: als bestuurslid en bij de organisatie van activiteiten. Van 1995 tot 2010 was ze vrijwilliger bij de afasiesoos in Heemstede. Sinds 2008 is ze actief voor Ren- en Toervereniging De Bollenstreek, waar ze schoonmaakt en de kantine bestiert. Ze hielp mee bij de organisatie van festiviteiten bij het 50-jarig bestaan van de Poelpolder, waar ze tevens al bijna vijftig jaar het kerkblad bezorgt.

De heer Cor van der Meer onderhoudt sinds 2009 tuin en kerkhof van de Engelbewaarderskerk en levert kunstwerken voor de kerkenveiling. Ook is hij al ruim twintig jaar actief bij speeltuinvereniging Kindervreugd. Minstens zo lang is hij een belangrijke kracht bij de Lenteflora, waar hij meewerkt aan de show en bij de op- en afbouw. Sinds 2002 is hij betrokken bij jeu-de-boulesclub Les Boules Fleuries.

De heer Chiel Renique heeft zich naast zijn functie als secretaris onderwijszaken bij VNO-NCW ingezet voor het onderwijs en de aansluiting hiervan op de arbeidsmarkt. Via verschillende organisaties heeft hij zich sterk gemaakt voor techniekonderwijs. Ook op internationaal terrein was hij bijzonder actief. Na zijn pensionering werd hij bestuurslid van de Stichting Internationaal Onderwijs. Hij zat van 2006 tot 2014 in de auditcommissie van het Siriusprogramma, dat universiteiten en hogescholen stimuleert passend onderwijs te ontwikkelen voor bovengemiddeld begaafde studenten.