Cursus Positief leven! wegens succes herhaald

Lisse n In het kader van Welzijn op Recept start op maandagochtend 13 mei de herhalingscursus Positief leven! De cursus Positief Leven! blijkt succesvol en deelnemers zijn tevreden over de inhoud. Zij zijn enthousiast aan de slag gegaan met de handvatten en oefeningen die in de lessen zijn ontvangen.

In plaats van te kijken naar wat er niet goed is, zijn er ook positieve manieren om naar jezelf te kijken: met begrip voor je eigen menselijkheid en imperfectie, met optimisme en met aandacht voor je sterke kanten. Dat is waar de cursus Positief Leven! voor staat.

Stress, piekeren, spanning en ontspanning: hoe herken je het bij jezelf en hoe kan je er (anders) mee omgaan waardoor je veerkracht als alternatief voor 'sterk zijn' kan ontwikkelen? Hoe kan je welbevinden ervaren? En hoe realiseer je je mogelijkheden en kan je omgaan met de normale stress in het leven?

In deze bijeenkomsten wordt er op een laagdrempelige manier kennisgemaakt met ontspannings- en mindfulnessoefeningen. De deelnemers leren wat stress is, hoe het komt dat wij piekeren en hoe je de veerkracht kunt versterken, productief kan zijn en een bijdrage kan leveren aan de samenleving. Een groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Deze 5-weekse cursus vindt plaats in het Medisch Centrum Lisse, Nassaustraat 31b. De data waarop de cursus plaatsvindt zijn: maandag 13, 20, 27 mei en 3, 17 juni. Een bijeenkomst start steeds om 09.30 uur en eindigt om 11.00 uur.

Voor deze cursus wordt een bijdrage gevraagd van 7,50 euro, dit is inclusief een kopje koffie/thee. Deze cursus is een samenwerking tussen Welzijnskompas en preventie GGZ Rivierduinen.

Voor aanmelding of meer informatie kan men contact opnemen met Marti Wassenaar van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse, via telefoon op 0252 757100 of stuur een e-mail naar info@welzijnskompas.nl.