Filatelie nog steeds springlevend

Beinsdorp n De postzegelvereniging Hillegom houdt vrijdag 24 mei een postzegelavond.

De bijeenkomst is in Het Eiland aan de Rietkraag 5 in Beinsdorp en duurt van 19.00 tot 23.00 uur.

Op het programma staat een veiling van 200 kavels, bestaande uit zegels uit binnen - en buitenland, albums en stockboeken. Daarnaast is er gelegenheid tot ruilen en aanschaf van zegels om de verzameling aan te vullen en is er een leuke verloting. De vereniging laat zien dat filatelie nog steeds springlevend is. Ook niet leden zijn van welkom. De volledige veilinglijst is te vinden op www.pzvhillegom.nl. Meer info: robpeperkoorn@kpnmail.nl. De toegang is gratis.


Rommelen in het Eiland

Beinsdorp n Stichting Actief Beinsdorp houdt zondag 26 mei een grote rommelmarkt in dorpshuis Het Eiland.

Het hele jaar zijn er mooie bruikbare spullen verzameld en ingeleverd om deze dag te kunnen verkopen.

De opbrengst van deze dag wordt gebruikt voor leuke en of leerzame activiteiten in Beinsdorp voor jong en oud. De deuren deze dag staan open van 09.30 tot 15.30 uur en de entree is gratis.

De bar is open voor een kopje koffie of thee met wat lekkers of een broodje.

Nog te verkopen spullen mogen worden ingeleverd op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 12.00 uur.


Jeu de Boules zoekt baan

Hillegom n Na 10 jaar met veel plezier gebruik te hebben gemaakt van een gebouw van de Stek aan de Wilsonstraat is de huur van dit pand per 1 april 2019 opgezegd in verband met de grondverkoop aldaar.

Met de gemeente is de vereniging intussen in gesprek over een nieuw te bouwen overdekte hal om ook in de winter, aan hoofdzakelijk, de oudere Hillegommer de kans te bieden hun sport te beoefenen.

Van 1 april tot aan 1 oktober wordt gespeeld op de buitenlocatie op de Zanderij achter het gebouw van Solution.

Vóórdat de plannen voor een nieuw te bouwen binnen locatie zijn gerealiseerd gaan er zeker twee jaar overheen. Daarom zoekt de vereniging voor twee winters vanaf ongeveer 1 oktober tot 30 maart een tijdelijk onderkomen: een gebouw met ongeveer een afmeting van 15 x 20 m.

Met een hoogte van minimaal 3m. De aanwezigheid van een toilet of de mogelijkheid om een toilet aan te brengen is een must. De gesteldheid van de vloer is niet zo belangrijk omdat de vereniging zelf de vloer geschikt maakt om daar te kunnen jeu de boulen.

Reacties graag naar J. Jongbloed 0252- 518340 of 06-50535709.