Aanschuiven bij de Tafel van WelzijnsKompas

LISSE n De Tafel van WelzijnsKompas is ook op maandag 27 mei weer aanwezig in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A. Iedereen is welkom van 15.00 tot 16.30 uur met vragen over bijvoorbeeld mantelzorg, vrijwilligerswerk, zelfstandig wonen of sociale contacten.

Aanschuiven bij de Tafel van WelzijnsKompas is geheel kosteloos. Men kan een test doen, om te ontdekken welk vrijwilligerswerk bij hen past. Of een afspraak maken voor een adviesgesprek met een van de adviseurs van WelzijnsKompas. Maandag 27 mei is Mariska Kleine van zorgcentrum Marente aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden over vrijwilligerswerk, en over de diensten en activiteiten van Marente.

In juni staan de volgende organisaties in de spotlights:

• 3 juni – Stichting Kreda

• 17 juni – AV de Spartaan

• 24 juni – Duofiets Hillegom-Lisse

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan eens een kijkje nemen op www.vrijetijdbestedinglisse.nl of www.welzijnskompas.nl. Wie liever informatie krijgt tijdens een persoonlijk gesprek, is maandag van harte welkom. Voor meer informatie en/of vragen kan men contact opnemen met Ingrid van der Ploeg van WelzijnsKompas Hillegom (0252) 757 100, bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.


Concert examen kandidaten

Hillegom n De Hillegomse Muziekschool biedt alle leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende examens. Doel van de examens is het hebben van een praktisch toetsmoment waar de leerlingen naar toe kunnen werken.

In de eerste jaren gebeuren de graadexamens spelenderwijs. Na het behalen van het graadexamen krijgen de leerlingen een diploma. Naast het graadexamen worden ook de Fase-examens conform de landelijke HAFA opleiding afgenomen. De Fase examenkandidaten hebben inmiddels allemaal hun theorie-diploma gehaald en spelen zaterdag 15 en 22 juni praktijkexamen.

Als try-out spelen de kandidaten een stuk uit hun examenprogramma tijdens een concert op vrijdag 24 mei in de zaal van verzorgingstehuis Bloemswaard.

Het concert begint om 19.30 en de toegang is gratis.