'Over de Kook' brengt cliënten en buurt samen

HILLEGOM n In Plein28 aan het Henri Dunantplein 28 in Hillegom staat samen - leren - doen centraal, waarbij iedereen mee kan doen. Alle activiteiten zijn hierop gericht. In samenwerking met Raamwerk start op donderdag 6 juni een kookactiviteit onder de naam Over de Kook. Dit is een activiteit waarbij samen gekookt en gegeten wordt.

Wat is er nu leuker dan samen eten en samen zorgen voor een gezellige avond vol lekker eten en ontmoeting? Bij Over de Kook zijn twintig plaatsen beschikbaar, tien plaatsen voor cliënten van Raamwerk en tien plaatsen voor buurtbewoners. Raamwerk ondersteunt ongeveer 60 mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig wonen in Hillegom. Het concept van Over de Kook is even simpel als ijzersterk. Tien mensen van Raamwerk en tien (buurt)bewoners gaan samen aan de slag om een lekkere (en gezonde) maaltijd te bereiden. Er wordt samen in de keuken gekookt. Voor iedereen een hoofdgerecht én een voor- of nagerecht. Daarna gaan alle deelnemers aan tafel en wordt er een gezellige avond van gemaakt. Is koken niet helemaal jouw ding? Er zijn genoeg andere taken te doen.

Het begint om 17.00 uur. Twee vrijwilligers doen vooraf de boodschappen. Na een korte kennismaking en taakverdeling kan iedereen aan de slag. Tussen 18.00 en 18.30 uur gaat iedereen aan tafel om te eten. Om ongeveer 19.30 uur wordt de avond afgerond. Meedoen kost 5 euro per keer, incl. koffie en thee. Opgeven is verplicht, vol = vol, en kan t/m de dinsdag ervoor, via info@plein28.nl.

Voor vragen en/of aanmelding kan men contact opnemen met Marije Pots, coördinator Plein28, 06 - 406 44 805 of per e-mail: m.pots@welzijnskompas.nl.