Speeddaten voor vriendschap van WelzijnsKompas enthousiast omarmd

LISSE n De eerste keer speeddaten voor vriendschap is groot succes geworden. Maandagavond 13 mei was de vuurdoop in De Heerekamer. Daar werd voor het eerst in Lisse 'speeddaten voor vriendschap' georganiseerd door WelzijnsKompas.

Het evenement werd enthousiast ontvangen; 25 mensen uit Lisse en omstreken gaven zich op en durfden het aan om mee te doen.

De Heerekamer opende haar deuren en heette de deelnemers welkom.

Het ijs werd gebroken tijdens de daghap. Erna gingen alle deelnemers kort met elkaar in gesprek tijdens de speed date ronde die een uur lang duurde om erachter te komen of het klikte met andere deelnemers.

Er werd veel gelachen, levensverhalen werden gedeeld, mooie vragen werden aan elkaar gesteld en interesses en passies werden met elkaar besproken. Aan het einde werden contactgegevens uitgewisseld en er werd gezegd 'we bellen om een afspraak te maken'.

'Het is erg goed om anderen de mogelijkheid te bieden om nieuwe mensen te leren kennen. Ik hoorde inwoners van Lisse wel eens zeggen: ik wil graag het huis uit om iets leuks te ondernemen met een goede vriend of vriendin, maar waar vind ik die? Door het speed daten te organiseren ontstaan er wellicht nieuwe vriendschappen tussen individuen en/of groepjes die elkaar tijdens het speed date moment treffen. Je ziet meteen wie er tegenover je zit en hebt al snel door of het klikt en je een vervolgafspraak maakt.

Gisteren ontstonden er nieuwe ontmoetingen die kunnen uitgroeien tot een ware vriendschap. Het is mooi om te zien dat sommige deelnemers al een eerste stapje hebben gezet om nog eens na het speed daten af te spreken. Dat kan je verwachten, maar dat het daadwerkelijk gebeurt is toch fantastisch'! zegt buurtwerker Dionne Scheepmaker.

Heb je deze keer speed daten voor vriendschap gemist? Wees gerust; ook bij Qoffee and More en Hisalis worden speed date momenten georganiseerd.

Qoffee & More

21 mei, 9 & 17 juli

10:00 - 12:00 uur

30+

Kosten: gratis + 1 welkomstdrankje