Let's Meet 30+ bij Hisalis

LISSE n Ben je op zoek naar een vriend of vriendin om samen mee op uit te gaan? Breng je graag een bezoek aan een festival of een stad of bioscoop, maar weet je zo snel niet wie je mee vraagt? Wil je een keer samen met iemand naar een musical of ben je op zoek naar een sportmaatje? Kom op 28 mei naar Hisalis, Spekkelaan 2 Lisse, en kijk of het klikt.

Hockeyclub Hisalis stelt het clubhuis beschikbaar om inwoners van De Bollenstreek de kans te bieden elkaar te ontmoeten en om nieuwe vriendschappen te sluiten. Elk duo krijgt in de eerste ronde 5 minuten de tijd om elkaar beter te leren kennen en erna schuift één van de twee door. Na deze rondes is er nog voldoende tijd om elkaar beter te leren kennen.

Ben je 30+ en op zoek naar nieuwe ontmoetingen en vriendschappen? Kom dan naar deze avond. Let's meet start om 18.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Aanmelden kan tot 24 mei. Meedoen aan Let's Meet kost 5 euro, inclusief een welkomstdrankje en lekkere hapjes. Ook is er de mogelijkheid om te genieten van vers gemaakte soep en een rijk belegde pistolet; de kosten hiervoor bedragen 5 euro extra.

Aanmeldingen lopen via Dionne Scheepmaker; e-mail d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / telefoon 06-453 315 45.


Keukenhof-kaartje voor iedereen?

LISSE n In de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur constateerde Guus Mesman (PvdA) dat de provincie wel van alles probeert aan de infrastructuur als het om Keukenhof gaat, maar niet wat betreft de kruising N208/N207 bij Hillegom.

Door Arie in 't Veld

Mesman: "Die kruising stond zwaar onder druk. Hoe groot moet de puinhoop worden of moeten er politieagenten worden ingezet zodat dat de kruising goed wordt gebruikt? Daaraan gekoppeld is er ongetwijfeld weer een record. Maar wij hadden er erg veel last van. En zou Keukenhof voor de goodwill niet elke Lisser een vrijkaartje kunnen geven als tegemoetkoming in de perikelen die we in de Keukenhofperiode hebben?" Een idee dat veel mensen zal aanspreken.

Wethouder Jolanda Langeveld ging daarin vooralsnog niet mee. "Wij hebben ook geconstateerd dat het een chaotische periode is. We zijn hierover met diverse partijen in gesprek, maar de oplossingen zijn niet morgen gereed. De mobiliteit staat permanent op de agenda naast de langetermijnoplossingen."

Burgemeester Lies Spruit zei dat ook wordt geëvalueerd met Keukenhof. "Daar is alle aanleiding voor. Veel suggesties voor verbeteringen hebben we al gekregen, maar we moeten bekijken of dat allemaal kan. Wij vinden als college dat inwoners en ondernemers er last van hebben en dus hebben we de bijzondere plicht om na deze periode de zaak te bespreken. Uit deze situatie moet wat ons betreft iets goed komen. Infrastructuur blijft lastig, maar als we nu niet hard aan de bel trekken, wordt er ook niets opgelost." Wordt dus vervolgd.