Belangstellenden konden ter plekke kennismaken met het kanovaren.  | Foto: EA
Belangstellenden konden ter plekke kennismaken met het kanovaren. | Foto: EA Foto: Esther Akerboom

n Open dag bij Kanovereniging Lisse

LISSE n Bij Kanovereniging Lisse was het afgelopen zaterdag voor iedereen mogelijk om even rond te kijken en een tochtje te maken in een van de kano's, om eens uit te proberen hoe dat dat nou is.

Door Esther Akerboom

Er was aardig wat belangstelling voor de demonstraties van verschillende vaar- en redding technieken, en ook de rondleidingen in het clubgebouw en de botencontainers werden goed bezocht. Bezoekers kregen er uitleg over de typen boten en ook was er gelegenheid om onder begeleiding te varen.

Organisatoren Sjaak van Dijk en Harry Verbeek waren dik tevreden met de aanloop. "Er staan al vier nieuwe namen op de lijst en woensdag komt er weer een aantal mensen meevaren. Je kunt rustig een paar keer opstappen en je hoeft niet meteen lid te worden. Maar als je het leuk vindt, word je vanzelf wel lid", aldus Verbeek. "Kom gerust een keer meedoen. We zijn er elke woensdagavond vanaf 19.00 uur." De leden varen dan over de Ringvaart richting Kaag of tussen de bollenvelden rondom Lisse. Wie besluit lid te worden, kan het eerste jaar elke woensdagavond en tijdens toertochten gratis clubkano's uitproberen en krijgt begeleiding en instructie.

Kanovereniging Lisse is gelegen aan de Jachthavendam 6 te Lisse.