Keukenhof trekt 1,5 miljoen bezoekers

Lisse n De populariteit van de Keukenhof stijgt nog steeds. 's Werelds grootste bolbloemenpark sloot dit jaar af met een nieuw bezoekersrecord: 1,535 miljoen mensen genoten van de bloemenshow.

In 2018 kon het park nog 1,4 miljoen bezoekers verwelkomen. Dit jaar was dat 12 procent meer. De toename komt onder andere doordat het park meer dagen open was, vanwege de feestdagen en planning van het Bloemencorso. Opvallend: tijdens vier topdagen bezochten per dag meer dan 45.000 gasten de Keukenhof.

Van de ruim anderhalf miljoen bezoekers kwam 20 procent uit Nederland, de overige 80 procent uit de rest van de wereld, waarbij de meeste bezoekers uit Duitsland en Amerika kwamen. Frankrijk en het Vereniging Koninkrijk volgen. Al die toeristen kwamen met in totaal 14.500 bussen. Ruim 300.000 mensen maakten gebruik van het openbaar vervoer, met name uit grote steden zoals Haarlem, Leiden en vanaf Schiphol.

Eigenlijk nog belangrijker dan de hoeveelheid mensen is het waarderingscijfer. Het park waarin service en vriendelijkheid hoog in het vaandel staan, werd door de bezoekers gewaardeerd met een volle 9.

Volgend jaar is het thema 'A world of colours'. Keukenhof is dan van 21 maart tot 10 mei 2020 open voor publiek.