Creabea down under

Lisse n Het KrantCafé Lisse houdt vrijdag 7 juni in samenwerking met Patricia de Jong een workshop met als thema Aboriginal painting. Het betreft de traditionele teken- en schildertechniek van de Aborigines, de oorspronkelijke bewoners van Australië.

Aboriginal painting wordt ook wel dot painting of schilderen in stippen genoemd. Met gebruikmaking van onder andere spijkers, satéprikkers en wattips ontstaan kleurrijke schilderijtjes.

De workshop duurt van 10.00 tot 12.00 uur en deelname kost 5 euro per keer inclusief alle materialen. Om organisatorische redenen is aanmelden een must. Dat kan telefonische via 06-28408417 of per mail: prutsenpracht@gmail.com. Meer info: www.deparaplu-lisse.nl en www.prutsenpracht.nl.


Luisteren én spelen op Afrikaanse trommels

Lisse n De Stichting De Paraplu biedt liefhebbers in samenwerking met Kees van der Eijk de unieke mogelijkheid om niet alleen naar Afrikaanse slaginstrumenten (djembés) te luisteren maar ook te bespelen.

Genoemde musicus werd op jonge leeftijd gegrepen door de Afrikaanse muziek. Vanaf begin deze eeuw verzorgt hij demonstraties met allerlei bijzondere instrumenten waarbij hij ook op boeiende wijze over de herkomst daarvan vertelt. De muzikale bijeenkomst is dinsdag 11 juni en duurt van 14.00 tot 16.00 uur in De Beukenhof aan de Eikenlaan 2a.

De entree is 4 euro inclusief een kopje koffie of thee.

Aanmelden

Om het aantal benodigde djembés te kunnen bepalen, is aanmelding vooraf noodzakelijk Dit kan tot uiterlijk vrijdag 7 juni bij Lia van der Westen, 0252-414927 of mail: liavdw@gmail.com of Marga Smakman, 06-15870381, mail: margakeess@gmail.com. Meer info: www.deparaplu-lisse.nl.


Expositie met foto's en glas in de bieb

Lisse n De hele maand juni exposeert Dirk van Egmond zijn foto's in de bibliotheek (Koninginneweg 79A). Anita van Vliet laat haar werk zien in de kleine vitrine van de bibliotheek.

Dirk van Egmond is geboren en getogen in Katwijk en heeft al heel veel moois vast mogen leggen in onze prachtige provincie. Strand, natuur en steden zoals Leiden zijn zijn favoriete onderwerpen. Tien jaar geleden begonnen met exposeren en het verkopen van mijn foto's op canvas en aluminium, wat gegroeid is tot mijn werk.

Glasfusen

De Hillegomse Anita van Vliet maakt zelf sieraden en cadeauartikelen van glas. De hangers maakt ze aan de hand van glasfusen: glas dat dat bij 800 of 900 graden in de oven is gesmolten en a het afkoelen wordt het verwerkt tot sieraad. Daarnaast maakt ze artikelen met de Tiffany techniek. Dit wordt vaak verwisseld met glas in lood. Bij Tiffany zijn de naden veel dunner, sluit het glas nauwer aan en moet ook veel preciezer worden verwerkt.

De expositie is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek Lisse.