't Huys Dever opent de deuren

Lisse n De twaalfde editie van de Dag van het Kasteel is op maandag 10 juni. Ook 't Huys Dever opent de deuren op Tweede Pinksterdag.

Tussen Hillegom en het Westland liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen. Samen vormen ze 'Hollands Buiten', een parelketting van groene, historische locaties, die het bezoeken meer dan waard zijn. 't Huys Dever doet, net als de afgelopen jaren, ook weer mee. Middeleeuwers bevolken het huys. Zij geven demonstraties. Er wordt gekookt en brood gebakken. Er is een pottenbakster, een tingieter en een smid op het kleine marktje. Kinderen kunnen onder andere boogschieten Dankzij re-enactors en veel vrijwilligers wordt deze dag op 't Huys Dever mogeijk gemaakt. Kijk voor het volledige programma op www.dagvanhetkasteel.nl.


Dierenasiel Offem zoekt collectanten

streek n Stichting Dierenopvangcentrum Noordwijk verzorgt al jaren de opvang en herplaatsing van zwerfhonden, zwerfkatten en overige huisdieren. Het dierenasiel Offem probeert de dieren een zo goed mogelijk tijdelijk verblijf te bieden in het asiel.

Om dit te helpen bekostigen wordt er jaarlijks een huis-aan-huis collecte georganiseerd in de gemeente Noordwijk (Noordwijkerhout/De Zilk), Lisse en Hillegom. De collecte vindt dit jaar in Noordwijk plaats van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni. In Lisse en Hillegom van 1 tot en met 6 juli.

Voor alle gemeenten zoekt het asiel nog enthousiaste collectanten. Het collectegeld zal worden ingezet om de opvangkosten te financieren. Meer informatie via de collectecoördinator Margreet de Jong, 071-3617185 of mail naar: dierenasielnoordwijk@gmail.com.


Leer rijden op de digitale snelweg

Hillegom n Bij Open Hof wordt dinsdag 11 juni computerhulp aangeboden. Deze hulp is gratis en elke tweede dinsdag van de maand bent tussen 13.00 en 16.00 uur, Raadhuisstraat 3.

Vragen over alles dat computergerelateerd is: tablets, printers, wifi of mobiele telefonie kunnen hier worden gesteld. Ook is er WordPress assistentie beschikbaar.