Filmhuis presenteert Japanse Oscar inzending

Lisse n In het Filmhuis draait dinsdag 11 juni de Japanse film: Shoplifters.

Het verhaal gaat over een Japanse familie. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Shoplifters won in mei 2018 de Gouden Palm van Cannes. Dat was voor het eerst sinds 21 jaar dat een Japanse film deze prestigieuze prijs won. Regisseur Hirokazu Koreeda debuteerde in 1998 met After Life en sindsdien bouwde hij aan een prachtoeuvre met films als Still Walking en Like Father Like Son. In eigen land werd de film een enorme hit.

Shoplifters is de Japanse inzending voor de Oscars.

De film is te zien in Floralis-Huis van Cultuur, Floralisplein 69 (bushalte Hyacinthenstraat).

De kassa opent om 19.30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden betalen, op vertoon van hun lidmaatschapspas, 6 euro. Het reserveren van plaatsen of kaartjes is niet mogelijk.

Betalen kan alleen contact; pinnen is niet mogelijk. Meer info: www.filmhuis-lisse.nl.