Afbeelding
Foto: marja bosman

n Fotowandeling door 'de stille kern'

Hillegom n Fotoclub 'de Bloembollenstreek' is een actieve fotoclub in de Bollenstreek. Naast de verschillende avonden die er worden georganiseerd, worden er ook allerlei activiteiten gedaan om samen te fotograferen. Zo ook op zaterdag 25 mei. Toen gingen tien leden van de fotoclub een fotowandeling maken in Natuurgebied de Stille Kern nabij Zeewolde.

Om 10.00 uur werd er verzameld in Zeewolde met een bakje koffie of thee. De ideeën voor de te maken foto's werden besproken. Na de koffie nog even in de auto op weg naar De Stille Kern. De Stille Kern is een onderdeel van het Horsterwold in Flevoland. In dit natuurgebied van Staatsbosbeheer is het nog stil. Als je er rondloopt hoor je alleen de geluiden van de natuur, zoals zingende vogels en hinnikende paarden. Naast de Konikspaarden kun je hier ook reeën en koeien tegenkomen. En boven het gebied kun je een zeearend zien vliegen.
Aangekomen in de Stille kern, hebben een aantal deelnemers de Tuurtoren beklommen, om te kunnen bepalen waar de Konikspaarden zich bevonden. Tijdens het wandelen had iedereen alle gelegenheid om de mooiste foto's te maken. Bij de eerste plas werden verschillende vogels gespot; altijd een geliefd onderwerp om te fotograferen.
Na enige tijd troft de groep waar ze voor kwamen: de Konikspaarden.

Meer info over de club: www.fotoclubdebloembollenstreek.nl