Dagbesteding Het Hof in de Oude School

Lisse n Langeveldshof, beter bekend als het Hof, gaat in het najaar starten met dagbesteding. Er is ruimte gevonden in de voormalige gymzaal van de Oude School in Lisse.

In Lisse is het sociaal-cultureel veld een in ontwikkeling. Onderdeel hiervan is de aankoop van de voormalige lagere school in Lisse, ook wel bekend als Oude School (Heereweg 251-253) door twee kunstenaars die lang actief geweest zijn op een tijdelijke locatie in Lisse (Plan4). In de Oude School hebben kunstenaars, amateurkunst en sociaal-maatschappelijke activiteiten hun thuis gevonden. Renovatie van het pand zorgde ervoor dat er in de voormalige gymzaal ruimte is ontstaan voor dagbesteding door Langeveldshof. De Oude School in Lisse ontwikkeld daarmee zich tot een multifunctionele accommodatie op sociaal-cultureel gebied.

Informatiebijeenkomst

Op zaterdag 29 juni van 14.00 tot 16.00 is er in de Oude School (Heereweg 251-253) een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners, betrokkenen, mensen die nadenken over vrijwilligerswerk en geïnteresseerden zowel binnen de zorg en welzijn als daarbuiten.

De dagbesteding van het Hof gaat mogelijkheden bieden voor ouderen, mensen met beginnende dementie, mensen met een verstandelijke beperking of lichte psychische problematiek. Het is ook geschikt voor mensen die herstellende zijn van een ziekte of ongeval. Mensen die weer willen wennen aan een werkritme kunnen bij het Hof onder begeleiding weer aan de slag. Omdat de locatie veel mogelijkheden biedt en de ervaring van onze begeleiding breed is kunnen verschillende mensen er straks hun dagbesteding vinden. Meer informatie via contact@langeveldshof.nl.


Inschrijving gesloten voor Gluren bij de Buren

Lisse n Cultuurliefhebbers kunnen dit najaar weer hun hart ophalen tijdens het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Het programma is bijna rond. Aanmelden van huiskamers en artiesten voor dit jaar is niet meer mogelijk.

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober zijn bezoekers welkom in tientallen grote en kleine huiskamers in Lisse om gratis voorstellingen van een half uur bij te wonen.


Gluren bij de Buren ontvangt geen subsidie van de gemeente. Hoewel niemand van de deelnemers een vergoeding krijgt, zijn wel kosten gemoeid met het organiseren. Denk alleen maar aan het programma dat elk jaar wordt gedrukt en verspreid. Voor 2019 kan de organisatie in elk geval een bijdrage tegemoet zien van SARL, het fonds voor culturele en toeristische activiteiten in Lisse.

Eind juli of begin augustus horen alle deelnemers welke match voor hen is gemaakt, dus wie waar gaat optreden. Veel optredende artiesten keren ieder jaar graag terug. Gelukkig is er ook weer veel nieuws te zien en te horen, maar dat blijft nog even een verrassing tot het programma in september wordt verspreid. Op de website staat een overzicht van optredens die bezoekers in elk geval kunnen verwachten: www.glurenbijdeburen-Lisse.nl.