Nieuwbouwplan met appartementen in centrum krijgt de ruimte

Lisse n De gemeente Lisse heeft vorig jaar een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van projectontwikkelaar Krooneberg Groep om in het gebouw waarin voorheen Radio Modern en later It's was gevestigd op de hoek Kanaalstraat/Heereweg te slopen en te vervangen voor nieuwbouw.

Het ingediende plan was in strijd met het bestemmingsplan. Na enkele aanpassingen heeft het college geen bedenkingen tegen het plan en ondersteunt het dus. Na een ter visie legging gaat het plan naar de gemeenteraad voor het behandelen ervan op 20 juni. Wethouder Jeanet van der Laan zegt dat er is geluisterd naar de bezwaren van onder andere bewoners van de Wagenstraat en de Madelief. De laatstgenoemde groep had bezwaar gemaakt tegen de hoogte van het pand aan de Heerewegzijde. Het plan krijgt daarom nu ook geen 28, maar 24 appartementen. De terrassen worden inpandig gemaakt en verplaatst naar de zijde van de Kanaalstraat, waardoor het zicht in de tuinen van de bewoners van de Wagenstraat verminderd wordt. Gerealiseerd wordt ook een commerciƫle ruimte in de plint van het gebouw met op de verdiepingen 18 appartementen. Naast de bebouwing wordt een complex bestaande uit 6 appartementen en bergingen gerealiseerd. De gebouwen worden middels een loopbrug met elkaar verbonden.

Middensegment

Er wordt gebouwd voor senioren en voor het middelbare huursegment. Dit ligt tussen de 750 en 950 euro per maand. Er worden geen extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Dit past binnen de parkeerbalans. Het gebouw staat op A-locatie en dan is het niet vanzelfsprekend dat je je auto voor de deur kan zetten, maar iets verder moet lopen naar een openbaar gebied. Eind van dit jaar wil men starten met de sloop en bouw. (AitV)