Samen koken

Lisse n Bij Stichting Kooksaam geeft Esma Mejdoubi-Plessius zaterdag 22 juni een kookworkshop.

Tijdens de workshop laat de voedingsdeskundige zien, dat gezond koken niet moeilijk of ingewikkeld is en maakt ze een driegangendiner. Het voorgerecht en het hoofdgerecht bestaan uit drie verschillende gerechten zodat deelnemers geïnspireerd naar huis gaan. De recepten worden na de kookworkshop via de mail toegestuurd.

Ook is er een uitleg over koolhydraten, eiwitten en vetten.


Buurtwerk in de buurt

Lisse/Hillegom n WelzijnsKompas zet zich in voor zorg en welzijn in de buurt, dicht bij de mensen. Met het team buurtwerk willen zij bijdragen aan het welzijn van buurtbewoners én de sociale kwaliteit van buurten.

Team Buurtwerk gaat 'erop af'. De afgelopen maanden zijn zij actief geweest in Maartensheem in Hillegom, waar veel buurtgenoten elkaar hebben ontmoet en wensen en dromen zijn gedeeld aan de dialoogtafel. Momenteel zijn ze met samenwerkingspartners aan het uitzoeken hoe deze ideeën gerealiseerd kunnen worden. De komende drie maanden zijn zij aanwezig in Lisse in en rond Het Havengebouw. "We zijn al in gesprek met een aantal actieve buurtbewoners die in dit mooie nieuwe complex wonen en zich willen inzetten voor de buurt. Samen met hen willen we in gesprek gaan met alle bewoners. We verzamelen signalen en ontdekken welke talenten in de buurt ingezet kunnen worden om de buurt in en om het Havengebouw in Lisse nog mooier te maken," laat het team weten.

Het is natuurlijk ook mogelijk vragen over de buurt en/of persoonlijke vragen op het gebied van welzijn te stellen. "Durf op ons af te stappen, wees welkom, deel ervaringen, drink een kopje koffie en denk mee! Wij zijn te herkennen aan onze blauwe WelzijnsKompas-jasjes," aldus het team. Welzijnskompas neemt een buurtkoffer mee met onder meer een 'Ken je buurt'-spel, vragenlijsten en gesprekskaarten om de behoefte en talenten van de buurt goed in kaart te brengen. Iedereen die al ideeën en/of vragen heeft kan contact opnemen via buurtwerker Johanna Cloo, j.cloo@welzijnskompas.nl, 06- 45341569 of 0252-757100 tussen 9.00 en 12.30 uur.


Groei en Bloei bezoekt imkerij

HILLEGOM n Meinhard van de Reep beheert in de omgeving van Hillegom een twintigtal bijenvolken, met zomers ongeveer een miljoen bijen. Aan de Weerlanerpolder heeft hij een bijenstal. Groei en Bloei afdeling Bollenstreek brengt de imker op 27 juni om 14.00 uur een bezoek. Hij vertelt dan alles over het leven van de bij. Vóór 19 juni opgeven bij Annie Eversdijk, mail naar annie@evweb.nl. Verzamelen bij: Imkerij Weerlanerpolder, Oude Weerlaan 35A, Hillegom.