Zeemanskoor De Torren omlijst de Hollandse markt in Lisse. | Foto: pr
Zeemanskoor De Torren omlijst de Hollandse markt in Lisse. | Foto: pr Foto:

'Welkom' maakt reis door de tijd

LISSE n Peter en Rachell van der Veek presenteren zaterdag 15 en zondag 16 juni de zesde editie van hun theatershow met Danscentrum 'Welkom'. In een reis door de tijd nemen zij belangstellenden mee in verschillende dansstijlen van 1920 tot 2019. Van Charleston tot hedendaagse hiphop.

Door Arie in 't Veld

De leerlingen van 'Welkom' staan centraal in deze wervelende show en variƫren in de leeftijd van 5 tot 75 jaar. Meer dan 150 dansers en danseressen doen mee met dit project. Voor sommige is het de eerste keer dat zij op het podium van 't Poelhuys (Vivaldistraat 4) staan. Voor andere is dit waar zij de saamhorigheid van 'Welkom' versterkt voelen. De optredens zijn op zaterdag 15 juni om 19.30 uur, zondag 16 juni om 14.30 uur en om 19.00 uur. Alle optredens zijn inmiddels al een maand uitverkocht.


Hollandse markt

Lisse n Dorpshart Lisse staat zaterdag 15 juni van 10.00 tot 17.00 uur in het teken van Holland.

Op de Heereweg, Berkhoutlaan en Madelief staat een Hollandse markt met typisch Hollandse (streek)producten. Daarnaast zijn er oude ambachten te zien en activiteiten voor kinderen. Kunstenaars uit Lisse, waaronder Anna van den Berg, tekenen portretten. De Hollandse Nieuwe zijn er weer en kunnen dan geproefd worden. Het geheel wordt muzikaal omlijst door shanty's en zeemansliederen. Zeemanskoor De Torren zingt Hollandse klassiekers die passen bij de opening van het haringseizoen. De Bollen Mina's zorgen ook voor een Hollands tintje.