Een delegatie van de eilandraad van Bonaire bracht een bezoek aan Lisse. | Foto: Sven van der Vlugt
Een delegatie van de eilandraad van Bonaire bracht een bezoek aan Lisse. | Foto: Sven van der Vlugt Foto: Sven van der Vlugt

n Eilandraad Bonaire bezoekt gemeente Lisse

LISSE n Een delegatie van eilandbestuurders uit Bonaire bezoekt jaarlijks het VNG-congres en sluit de komst naar Nederland af met een bezoek aan een gemeente waarmee ze zich verbonden voelen. Lisse is de tweede gemeente die door de delegatie uit Bonaire werd bezocht. Het werd een bijzondere ontmoeting op 5 juni.

Verbindende factor vormde de betekenis van het toerisme voor de bewoners en de lokale economie. De eilandraadsleden werden ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis door Lies Spruit, het college en een vertegenwoordiging van de gemeenteraad. De gasten en de leden van de raad en het college wisselden ervaringen uit over de inrichting van het politiek bestuur, participatie en over gezondheid, armoede, onderwijs en werkgelegenheid.

Een bezoek aan het Landgoed Keukenhof kon natuurlijk niet ontbreken aan het programma. In het Koetshuis op het Landgoed werden de gasten verwelkomd door Bart Siemerink, directeur van Keukenhof. Hij nam de gasten mee in de ontwikkeling en groei van Keukenhof door de jaren heen. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door Kasteel Keukenhof.

Bonaire is - net als Sint Eustatius en Saba - een bijzondere gemeente van Nederland. Deze eilanden, samen Caribisch Nederland genoemd, zijn niet bij een bestaande of nieuwe provincie ingedeeld.