Grand Slam in de zomer

Hillegom n Ook deze zomer houdt de Hillegomse Bridgeclub weer een tiental bridgedrives op de dinsdagmiddag.

Vanaf dinsdag 2 juli tot en met 3 september zijn bridgeliefhebbers welkom in het KWJ-gebouw aan de Weerensteinstraat 15. De kaarten gaan op tafel om 13.30 uur.

Er is een vrije inloop om in te schrijven tot uiterlijk 13.15 uur. Vooraf inschrijven via de mail naar Ineke en Henk Seijsener: seijsener102@ziggo.nl.
Inschrijven kost 3 euro per persoon.

Afhankelijk van het aantal deelnemers worden iedere middag een of twee prijzen per speellijn uitgereikt.


Lisse wil met provincie in gesprek over drukte

LISSE n Het college van B en W van Lisse heeft een door burgemeester Lies Spruit ondertekende brief aan de Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie, de heer Vermeulen, gestuurd. Hierin geeft de gemeente aan dat ze graag met de provincie in gesprek gaat om oplossingen te zoeken voor de ondervonden overlast in de Keukenhoftijd.

Door Arie in 't Veld

Uit de media bleek met name rond Pasen dat er topdrukte was die de regio in zijn greep hield. "Als gemeente zijn we trots op de prachtige bloemententoonstelling die onze streek zo uniek en geliefd maak. Echter, niet eerder was de verkeerscongestie zo groot, met alle negatieve gevolgen van dien voor zowel bewoners als bezoekers."

Files op N207

In de brief wordt gesteld dat het college zich ernstige zorgen maakt. "De drukte in de Bollenstreek groeit al jaren en maakt onze streek steeds slechter bereikbaar. De huizenmarkt staat onder druk, het aantal inwoners groeit en het aantal toeristen dat onze streek bezoekt groeit jaarlijks. Het onderscheid tussen het Keukenhofseizoen en daarbuiten is niet meer duidelijk. Dagelijks staan er files richting N207 en vanaf de N207 onze regio in."

Korte termijn

Het college zegt dat de druk op de infrastructuur groter is dan ooit en dat hierover al eerder met diverse stakeholders is gesproken. Een en ander heeft nog niet geleid tot een concreet handelingsperspectief, terwijl de problemen omtrent de bereikbaarheid alleen maar toenemen. "Recentelijk hebben we tevens kennisgenomen van het voornemen van de provincie Noord-Holland namens de stuurgroep Duinpolderweg om een breed bestuurlijk overleg te organiseren, waar mobiliteit een van de geagendeerde onderwerpen is. De gemeente Lisse is blij met dit initiatief en de leiding die de provincie als wegbeheerder inneemt, maar wil daarnaast graag aan de slag met mogelijke oplossingen op korte termijn."

Regisseur bereikbaarheid

In de brief staat ook dat stakeholders zoals Keukenhof, de gemeente Haarlemmermeer en Teylingen in gesprek willen met de provincie Zuid-Holland over de mogelijkheden die op korte termijn te realiseren zijn om de bereikbaarheid te verbeteren. "Wij denken daarbij aan een platform dat vooral naar de strategische en integrale kant van het vraagstuk kijkt en bijvoorbeeld een regisseur bereikbaarheid die alle partijen, belangen en kennis met elkaar verbindt. De focus ligt daarbij vooral op integraal korte- en langetermijnmaatregelen met elkaar afstemmen en verbinden", aldus het college dat er met de brief geen twijfel over doet bestaan dat Lisse actie wil om de verkeersdrukte zo snel mogelijk aan te pakken.

Problemen rond bereikbaarheid nemen toe