Afbeelding
Foto: pr

Schoolkorfbaltoernooi van SDO zeer geslaagd

Hillegom n SDO Korfbal organiseerde vorige week het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 tot en met 8 van de Hillegomse basisscholen. Voor de kinderen van groep 1 en 2 was een spellencircuit uitgezet.

De teams van bs de Giraf 3a, 4b en 5a bleken de poulewinnaars. De poulewinnaars Jozef 7 en Leerwinkel 7/8 kregen hun prijs uitgereikt door de wethouder van Sport, Fred van Trigt. Alle 100 kinderen die meegedaan hebben aan het toernooi kregen ook een tasje mee als aandenken met iets te drinken, eten en een leuke gadget.

SDO Korfbal kan weer terugkijken op een geslaagd toernooi. Tot en met donderdag 20 juni kan er nog meegetraind worden met de jeugdteams om te kijken of korfbal een leuk genoeg is om écht te doen. Dinsdag en donderdag van 18.30 tot 19.30 uur voor de kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Tot en met zaterdag 29 juni kunnen de kinderen tot 7 jaar meedoen aan de Kangoeroetraining van 10.30 tot 11.30 uur. Kijk voor meer info op: www.sdokorfbal.nl.


Jeugdtheaterschool Flores doet mee aan 5RoeFestival

Lisse n De Productieklas van Jeugdtheaterschool Flores speelt op zondag 16 juni de voorstelling '16 jaar en ouder' op het 5RoeFestival in Noordwijkerhout. Dit jaarlijkse theaterfestival biedt jonge spelers in Zuid-Holland een podium om hun talent te laten zien en zich te meten met anderen.

De jeugdtheaterschool uit Lisse heeft op eerdere edities prijzen gewonnen voor Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Regie en doet dit jaar voor de zesde keer mee. Het 5RoeFestival vindt plaats in de theaterzaal van het Teylingen College (Langelaan 1, Noordwijkerhout). Initiatiefnemer Sjef van Leeuwen: "Het festival is met de 8e editie nog steeds springlevend. Er is veel jong talent dat op een hoog niveau theater maakt. Het 5RoeFestival is er om jongeren de ruimte te geven om voor een groot publiek te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Elk jaar brengen de deelnemers de stukken met veel enthousiasme en creativiteit."

Naast '16 jaar en ouder' spelen er nog voorstellingen van theatergroepen uit Noordwijkerhout, Den Haag, Delft en Voorburg. Een jury, bestaande uit Rosa Mee (actrice), Jessica Zeylmaker (actrice) en Loek de Bakker (theatermaker) beoordeelt de spelers en reikt de prijzen uit.

'16 jaar en ouder' is een fysieke theatervoorstelling over opgroeien. Wie was je, wie ben je en wie wil je worden? Iets zorgt ervoor dat we groeien. Het gaat enorm snel. We veranderen. In hoeverre heb je je identiteit zelf in de hand en in hoeverre bepaalt je omgeving wie je bent? De spelers doken in hun oude dagboeken en gingen op zoek naar zichzelf. Van kind, tot puber, tot jongvolwassene. De Productieklas speelt ieder seizoen een nieuwe voorstelling die de jongeren samen met een professioneel regisseur van Flores maken. De jongeren speelden '16 jaar en ouder' al eerder in De Greef in Lisse. Kijk voor meer informatie over het 5RoeFestival en kaartverkoop op www.5roefestival.nl. Meer informatie over Jeugdtheaterschool Flores is te vinden op www.jtsflores.nl.