Afbeelding
Foto: Alexander Schippers

Inloopspreekuur voor ondernemers bij ISD

REGIO n Als ondernemer sta je er vaak alleen voor. Dat is meestal geen probleem, daar ben je ondernemer voor geworden. Maar soms zijn er situaties waarin je zou willen 'sparren' met een onafhankelijke adviseur, die een langjarige kennis en ervaring in huis heeft.

Voor die situaties kun je een beroep doen op adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord. Zij werken op basis van vrijwilligheid. Zij geven advies op allerlei terreinen: bij de start van een bedrijf, marketing, hoe meer omzet, financieel advies, opvolging, bedrijfsbeëindiging of het voorkomen van een faillissement. Dinsdag 25 juni van 14.00 tot 16.00 uur houdt Ondernemersklankbord een gratis inloopspreekuur voor ondernemers bij ISD Bollenstreek, Hobahostraat 92 in Lisse. Meer informatie: www.ondernemersklankbord.nl.


Orgelconcert Jaap Zwart

LISSE n Op uitnodiging van de Stichting Vrienden van het Adema-orgel geeft Jaap Zwart zaterdag 22 juni een orgelconcert in de Sint-Agathakerk. Zwart heeft eerder met groot succes in Lisse opgetreden. Zijn concert begint om 20.15 uur.

Zwart heeft gekozen voor zeven bijzondere werken uit verschillende perioden. Na muziek van Pierre Segond en Alexandre Cellier speelt hij een virtuoze 'Toccata' van Aloys Claussmann. Verder biedt zijn programma ruimte aan twee Nederlandse en twee Franse componisten: Johan Haaksma ('Reflecties'), Jacob Bijster ('Partite sopra 'Laudate Dominum' (Psalm 146)'), Olivier Messiaen ('Le banquet céleste') en César Franck ('Grande Pièce Symphonique' Op. 17). Het laatste werk, dat ongeveer vijfentwintig minuten duurt, zal een overrompelend besluit zijn van een bijzonder programma. Zwart is niet alleen een bekende concert- en kerkorganist, maar ook een bevlogen begeleider, pianist, koordirigent en pedagoog. Momenteel is hij als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam in de vakken theorie, improvisatie en analytisch studeren.

De toegang is gratis; wel is er bij de uitgang een collecte om de onkosten te bestrijden. Na afloop kunt u genieten van een hapje en drankje achter in de kerk. | Foto: Alexander Schippers


Opvoeden zonder straf en beloning

REGIO n Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt 26 juni in samenwerking met Tischa Neve een webinar over opvoeden zonder straffen en belonen. Bedoeld voor ouders met kinderen tussen 2 en 12 jaar. Er gaan steeds meer geluiden op om op te voeden met minder belonen en straffen. In dit webinar, een lezing die je thuis kan volgen achter je computer, krijg je volop inspiratie hoe je dat kan aanpakken. Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedkundige, neemt je op een praktische manier mee in haar visie op opvoeden zonder straffen en belonen. Zij vertelt wat de kanttekeningen van straffen en belonen zijn en wat het oplevert als je het anders aanpakt. En ze legt uit hoe je dat kunt doen. Dit webinar is woensdag 26 juni van 20.30 tot 21.30 uur. Meld je aan voor de gratis webinar via www.cjgcursus.nl