Fietsmaatjes bij Tafel van WelzijnsKompas

LISSE n De Tafel van WelzijnsKompas is iedere maandag in juni aanwezig in de bibliotheek van Lisse. Iedereen is welkom van 15.00 tot 16.30 uur met vragen over bijvoorbeeld mantelzorg, vrijwilligerswerk, zelfstandig wonen of sociale contacten. 24 juni is Marjan Jager van Fietsmaatjes Hillegom-Lisse aanwezig om over dit project te vertellen.

De stichting maakt het mogelijk om mensen weer te laten fietsen. Deze mensen kunnen vaak niet meer zelfstandig fietsen. Ook mensen die in een in isolement dreigen te raken of zijn geraakt kunnen gebruik maken van dit project. Samen gaan zij met een fietsmaatje met de duofiets op pad. De stichting zoekt vitale en sociaal bewuste mensen en biedt hen een gezonde, gezellige en zingevende vrijwilligersmogelijkheid aan als Fietsmaatje. De duofiets is maandagmiddag 24 juni aanwezig en geĂ¯nteresseerden kunnen vrijblijvend een proefritje maken.

Aanschuiven bij de Tafel van WelzijnsKompas in de bieb (Koninginneweg 79A) is geheel kosteloos. Men kan een test doen om te ontdekken welk vrijwilligerswerk bij iemand past. Of een afspraak maken voor een adviesgesprek met een van de adviseurs van WelzijnsKompas. Voor meer informatie en/of vragen kan contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg WelzijnsKompas Hillegom (0252) 757 100, bereikbaar van 09.00 – 12.30 uur.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan eens een kijkje nemen op www.vrijetijdbestedinglisse.nl of www.welzijnskompas.nl. Wie liever informatie krijgt tijdens een persoonlijk gesprek, is maandag van harte welkom.


Duurzaamheidsprijs maakt finalisten bekend

streek n De vier finalisten van de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek zijn bekend. Hoek Hoveniers uit Voorhout, Bouwbedrijf Van der Hulst uit Lisse, Van Kesteren Schilders uit Voorhout en Lemon Hill uit Lisse gaan strijden om de eer.

De Katwijkse wethouder duurzaamheid en juryvoorzitter Jacco Knape maakte de finalisten woensdagavond bekend tijdens de live-uitzending van BoBizzNizz bij omroep Bo. Op 10 oktober is de finale en wordt bekend wie de Duurzaamheidsprijs 2019 wint.

De Duurzaamheidsprijs

Duin- & Bollenstreek is een jaarlijkse prijs van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. Daarmee willen ze duurzaam ondernemen in de streek belonen.