Dialoogtafel Elkaar zien bij SKOL Lisse

Lisse n In het kader van het Jaar Vol Ontmoeting organiseert WelzijnsKompas 19 juni een dialoogtafel bij SKOL. Het thema is Elkaar zien.

Iedereen is van harte welkom om van 14.30 uur tot 16.30 uur deel te nemen aan de dialoogtafel en mee te praten over ontmoetingen en eenzaamheid. Deze activiteit vindt bij mooi weer buiten plaats. Deelname is gratis. Het adres van SKOL is Hannie Schaftlaan 1B in Lisse.

WelzijnsKompas startte oktober vorig jaar een zoektocht naar organisaties/groepen inwoners die een dialoogtafel willen organiseren om ontmoeting en eenzaamheid bespreekbaar te maken. Inmiddels hebben de gemeente Lisse, Buurthuis Salvatori, Plein28, bibliotheek Hillegom en Toost Hillegom al succesvolle dialoogtafels georganiseerd. Voor aanmelding of vragen kan men contact opnemen met Carlijn French, buurtwerker WelzijnsKompas: c.frenchwelzijnskompas.nl / 06-45162321.


Zwem mee met Maarten van der Weijden

LISSE n Maarten van der Weijden zwemt op vrijdag 21 juni opnieuw de elfstedentocht. Maarten, zelf ex-kankerpatiënt, wil met zijn Maarten van der Weijden Foundation zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Sportcentrum De Waterkanten support hem en organiseert een meezwemevenement in het wedstrijdbad. Inwoners van Lisse en omgeving, jong en oud, kunnen elfhonderd meter of elf banen meezwemmen. De extra opbrengst gaat naar de Maarten van der Weijden Foundation. Om 18.00 uur kunnen de deelnemers starten. Niet in de Friese meren, maar in het wedstrijdbad in Lisse. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de elfhonderd meter (44 banen); kinderen onder de 12 jaar voor elf banen. Via een elfstedenzwemkaart volgen medewerkers van Sportcentrum De Waterkanten de meters die deelnemers maken. Deelname kost 11 euro en dit bedrag wordt in zijn geheel gedoneerd aan de Maarten van der Weijden Foundation. Er zijn nog steeds meezwemtickets beschikbaar via www.sportfondsenlisse.nl. Erik Rijnbeek, adjunct-manager: "Een prachtig initiatief van Maarten, die zich helemaal geeft voor het goede doel. Samen met lokale zwemfanaten uit Lisse steunen wij hem."