Tekst: Jos Draijer, foto: Bollenstreek Omroep
Tekst: Jos Draijer, foto: Bollenstreek Omroep Foto:

Raad stemt in met centrumplannen

Hillegom n De raad heeft 20 juni tijdens de raadsvergadering ingestemd met de plannen voor het centrum.

Die plannen betreffen het nieuw inrichten van de Hoofdstraat midden en de aanloopstraten en passages in de omgeving. Daar is een bedrag van 1.950.000 euro mee gemoeid. De raad stemde in met dit bedrag voor de uitvoering van de plannen. Er werd wel aangedrongen op bescherming van de nieuw ingerichte Hoofdstraat wanneer de plannen voor de herinrichting van het H. Dunantplein Zuid met een passage naar de Hoofdstraat worden uitgevoerd. De raad stemde ook in met het bedrag van 2.837.500 euro voor de uitvoering van deze herinrichting van het H. Dunantplein Zuid en aankoop van de benodigde panden voor de realisering van de nieuwe passage en woningbouw. In totaal wordt nu 4.787.500 euro uitgetrokken voor de vernieuwing van het centrum met als doel het centrum te verlevendigen door een aangenaam verblijfsgebied te creƫren met nieuwe appartementen en passages. Een centrum voor meer dan winkelen alleen.


Vragen over Duinpolderweg

Hillegom n In de raadsvergadering van donderdag 20 juni stelden verschillende fracties vragen aan het College over het nieuwe coalitieakkoord van Noord Holland in (NH) in relatie tot hun nieuw standpunt over de plannen voor de Duinpolderweg.

Zo wilde de VVD weten of er overleg is geweest van de provincie NH met de provincie Zuid Holland (ZH) en de gemeente Hillegom over de tekst van het coalitieakkoord van NH over het project Bereikbaarheid Bollenstreek. In zijn beantwoording gaf wethouder Anne de Jong aan dat uit navraag bij de provincie ZH en intern op het gemeentehuis Hillegom is gebleken dat er noch ambtelijk, noch bestuurlijk overleg is geweest van NH met ZH en de gemeente Hillegom over het nieuwe standpunt zoals nu verwoord in het nieuwe coalitieakkoord van NH. Hij voegde daar nog aan toe dat de gemeente Hillegom en alle overige gemeenten van de Regio Holland Rijnland hun standpunt over het project Bereikbaarheid Bollenstreek handhaven.

Op de vraag van GroenLinks raadslid Dick van Egmond wat het nieuwe standpunt van NH betekent voor de bijdragen van de gemeente Hillegom en de overige gemeenten van de regio Holland Rijnland, antwoordde wethouder De Jong dat de gereserveerde bedragen ook gehandhaafd blijven. Hij voegde eraan toe dat wellicht na de Stuurgroep vergadering van 3 juli hij in staat is meer in detail vragen te kunnen beantwoorden.