Uitgedost en opgedirkt voor het Hof! | Foto: pr
Uitgedost en opgedirkt voor het Hof! | Foto: pr HaCoFotografie

Romantique festival met de HHK

Hillegom n De Hillegomse Harmonie Kapel houdt zondag 7 juli van 13.00 tot 17.00 uur het jaarlijkse Hillegom Romantique festival in de Hoftuin, bij het gemeentehuis.

De HHK nodigt bezoekers uit om, liefst gekleed in romantische kleding met mooie hoeden, het festival te komen bezoeken. Er is een gevarieerd programma en bezoekers mogen zelf een picknickmand, kleed of stoeltje meenemen. In de Hoftuin is frisdrank, wijn en ijs te koop.

Om 13.00 uur opent burgemeester Arie van Erk het culturele evenement, waarna op drie podia de hele middag optredens zijn van muziekgezelschappen en koren.

De Hillegomse Harmonie Kapel opent de middag, waarna het Hillegoms Dubbelriet Ensemble, de muziekschool, Cantiflora en Eigenwijs onder andere optreden. Tevens zijn er diverse kunstenaars en de balletschool komt met een wervelende dans. Bezoekers mogen meedoen met Oudhollandse spelletjes en Stal Jasper verzorgt ritjes te paard. Om 16.40 uur is een grande finale, waarbij alle gezelschappen een gezamenlijk optreden verzorgen.

Het volledige programma is te zien op www.hillegom-romantique.nl.


Eerste editie 'Bretels op de Baan' bij LTC Lisse

LISSE n De eerste editie van 'Bretels op de Baan' komt eraan. Op zaterdagmiddag 29 juni is er op de zestien gravelbanen van LTC Lisse een tennistoernooi voor Stichting Bretels.

Een projectteam met tennissers van LTC Lisse en de Hillegomse TC heeft de organisatie van het benefiettoernooi op zich genomen. De gehele opbrengst komt ten goede aan Stichting Bretels. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich tot en met 27 juni inschrijven om mee te doen aan het tennistoernooi, je hoeft geen lid van een tennisclub te zijn. Deelnemers schrijven zich in als koppel voor de damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel. Ze kunnen zelf het niveau kiezen waarop ze mee willen doen. De organisatie deelt alle teams in poules in. Iedereen speelt minimaal vier wedstrijden van een half uur. Het toernooi duurt van 12.00 tot 16.30 uur. Aansluitend is er een loterij en een barbecue. Aan de barbecue kunnen natuurlijk ook mensen die niet tennissen meedoen!

Deelname aan het toernooi kost 17,50 euro per persoon. Een combinatie met de barbecue is 25 euro. Inschrijven voor het toernooi en/of de barbecue kan op de website www.stichtingbretels.nl/opdebaan.
Stichting Bretels zet zich in voor jonge gezinnen waarvan een of beide ouders komt te overlijden of overleden is. De stichting richt zich in eerste instantie op gezinnen uit de regio Haarlem, Haarlemmermeer en de gemeenten in de Bollenstreek door middel van bijeenkomsten en individuele ondersteuning.