De gouden, diamanten en smaragden paren uit mei en juni, samen met Lies Spruit. | Tekst&foto: Esther Akerboom
De gouden, diamanten en smaragden paren uit mei en juni, samen met Lies Spruit. | Tekst&foto: Esther Akerboom Foto: Esther Akerboom

n Bruidsparen op de koffie bij burgemeester Spruit

Lisse n Elf jubilerende echtparen (met een gouden, diamanten of briljanten huwelijk in de maanden mei en juni) gingen bij burgemeester Lies Spruit op bezoek. Zij werden ontvangen met koffie en gebak en gingen met haar in gesprek Ze vertelden onder meer waar ze elkaar hadden leren kennen. Dit liep uiteen van het koor, dansles, de jeugdbeweging in de Engel en zelfs in het buitenland. Ook waren er twee paren die op dezelfde datum waren getrouwd en bij toeval in dezelfde flat kwamen wonen.

De echtparen Trompert-van der Elst, Van Luinen-Bijl, Van der Zwet-Koekebakker, Van Calmthout-Wils, Brussé-van Dijk, Kramer-Dickmann en Van Asten-Koelewijn waren 50 jaar getrouwd en vierden dus hun gouden jubileum. Het diamanten jubileum van 60 jaar werd gevierd door de paren Loos-Meijnders, Schalk-Balkenende en Straathof-Jeukens. Dhr. en mevr. Holster-Knaap spanden dit keer de kroon met hun 65-jarige briljanten huwelijk. Zij leerden elkaar kennen op Curaçao, waar meheer Holster vanwege zijn diensttijd terecht kwam. Een mooie bijkomstigheid was dat hij zijn vrouw daar leerde kennen. Zij trouwden, woonden er nog 10 jaar en kwamen via Amsterdam en Hillegom in Lisse terecht, alwaar het ze uitstekend bevalt. Met hun leeftijd van 86 en 88 jaar zijn ze nog heel sportief. "Ik doe nog aan tafeltennis en net als mijn man ook aan tennis. Het is heel belangrijk om in beweging te blijven als je ouder wordt. Het verzet je geest en je blijft er jong bij", aldus mevrouw Holster, die al tafeltennissend de hele wereld heeft gezien in haar jonge jaren.