De leerlingen zijn trots op hun excellentiecertificaten. | Foto: pr
De leerlingen zijn trots op hun excellentiecertificaten. | Foto: pr Foto: pr

Steun Cliniclowns bij dorpshuizen

REGIO n De Meerkoet in Lisserbroek en 't Eiland in Beinsdorp hebben er een functie bij. Het zijn nu namelijk ook Cliniclowns Collection Centres.

In de dorpshuizen (onderdeel van Maatvast) staat sinds 1 juni een speciale groengekleurde box, herkenbaar door Cliniclowns-uitingen, waar bezoekers lege inktcartridges en mobiele telefoons in kunnen doen. De opbrengst van deze inzameling gaat vervolgens naar Cliniclowns, de vrolijke clowns die optredens verzorgen voor zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie.

Voor het milieuvriendelijk verwerken van de lege cartridges zorgt het bedrijf Eeko, zie www.eeko.nl. Elke bruikbare cartridge levert een vergoeding van 40 cent op. En hiermee kan Cliniclowns nog meer zieke en gehandicapte kinderen en ouderen afleiding en plezier bezorgen.


Excellentiecertificaten uitgereikt

Lisse n Op het Fioretti College in Lisse werden 19 juni de certificaten uitgereikt aan leerlingen die deel hebben genomen aan het Olympusproject.

Door Esther Akerboom

Het ging om zogenoemde pluskinderen uit de groepen 7 en 8 van vijf Hillegomse basisscholen. Deze leerlingen die wat meer uitdaging nodig hebben, volgden een aantal workshops over elektriciteit en elektronica, stofeigenschappen en taal&filosofie op het Fioretti College. Voor een groot publiek lieten de leerlingen op creatieve wijze (onder meer via een toneelstuk en poster) zien wat zij zoal hebben geleerd. Daarna mochten zij hun welverdiende excellentiecertificaat in ontvangst nemen, dat zij trots aan het publiek lieten zien.