De peuters lopen hand in hand met de begeleiders naar Rustoord, waar ze samen met ouderen sportief aan de slag gaan. | Foto: pr
De peuters lopen hand in hand met de begeleiders naar Rustoord, waar ze samen met ouderen sportief aan de slag gaan. | Foto: pr Foto: pr

Peuters op bezoek bij ouderen in Rustoord

LISSE n Een aantal peuters van Kindercampus Joseph ging maandagochtend 17 juni samen met de leiding naar woonzorgcentrum Rustoord van DSV. Hand in hand liepen zij van het buitenspeelplein naar de gezellige buren.

Alle bewoners en peuters verzamelden zich bij de toepasselijke ontmoetingsruimte om te beginnen met de warming-up. Iedereen deed goed mee om de armen te zwaaien, de benen te stampen en de nekspieren en schouders los te maken. Toen iedereen warm genoeg was, kon het pittenzakkenspelletje beginnen. Enthousiast gooiden de peuters de pittenzakken naar de bewoners van Rustoord, op hun beurt gooiden zij de pittenzakken weer terug naar de peuters. Waar in het begin iedereen even moest wennen aan elkaar, ontstond al snel een gezellig sfeer. Er werden liedjes gezongen en grapjes gemaakt. Tevreden konden de kinderen, de ouderen en de begeleiders terugkijken op een geslaagde ochtend.

Samenwerking uitbreiden

Rustoord en de SKOL-kinderopvanggroepen van Kindercampus Joseph zijn van plan om deze samenwerking verder uit te breiden en regelmatig bij elkaar op bezoek te gaan. Niet alleen met sporten en het zingen van oud-Hollandse liedjes, maar ook wordt bijvoorbeeld de musical van groep 8 bezocht door enkele bewoners van Rustoord. Op naar een mooie samenwerking en leuke gezamenlijke activiteiten.