Ook in de zomer bridgen met De Paraplu

SENIOREN n Lisse telt tal van bridgeclubs die in recreatief en/of in wedstrijdverband hun competities spelen. Veelal is er sprake van een zomerstop, zodat men van een welverdiende vakantie kan genieten.

Op veler verzoek organiseren Stichting De Paraplu en de Bridgeclub Lisse een bridgeaanbod in de zomermaanden. Op alle maandagen in de periode van 8 juli t/m 19 augustus 2019 zijn senioren van 13.30 tot 16.30 uur welkom in De Beukenhof, Eikenlaan 2. Het inschrijfgeld is 3,50 euro per keer, per paar. Gestreefd wordt naar een indeling per sterkte. Aanmelden per koppel graag vooraf bij Els Schrama, e-mail: es@schrama.nl of tel. 06-48413991. Inschrijven kan ook op de speelmiddagen van 12.45 tot uiterlijk 13.10 uur; daarbij geldt het voorbehoud van het formeren van viertallen.


Dichtbij het einde

Hillegom n Open Hof houdt zondag 7 juli om 10.30 uur haar wekelijkse samenkomst aan de Raadhuisstraat 3. Het thema van de samenkomst is 'Dichtbij het eind'.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die wel eens nadenkt voor wat er gebeurt als het leven eindigt. Misschien een beangstigend gevoel, misschien juist niet. Steven Parmentier spreekt zondag in Open Hof over 'het einde'. Het thema klinkt wellicht wat deprimerend, maar het belooft een mooie samenkomst te worden met een boodschap van hoop. Open Hof is de laagdrempelige en gezellige geloofsgemeenschap aan de Raadhuisstraat. Er is een creche en kinderprogramma voor de kids. Voor meer informatie: www.openhof.com.


Zomerlezen in de bieb

Hillegom n In de bibliotheek aan de Sportlaan is het programma Zomerlezen gestart voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Voor elk gelezen boek verdienen zij een sticker. Voor vijf gespaarde stickers ontvangen zij een zomers cadeautje.

Lekker lezen begint met leuke boeken; dan kunnen grappige strips zijn of juist spannende leesboeken of informatieve boeken? In het stickerboekje staan leuke boekentips. En op de website van de bieb staan nóg meer tips voor elke leeftijd. Ook de medewerkers in de bibliotheek helpen graag om geschikte boeken te vinden.

Waarom Zomerlezen? Uit onderzoek blijkt dat kinderen terug kunnen vallen in leesniveau als ze in de zomervakantie niet of nauwelijks lezen. Dit wordt ook wel de 'zomerleesdip' genoemd. Het programma 'Zomerlezen' stimuleert kinderen om in de zomervakantie lekker (door) te blijven lezen.

Het programma duurt nog tot en met 1 september en deelname is gratis.